Nederlands English

Join an activity

Fun and sports, that is what Oranje-Nassau is all about. We are for young and old and we organize all kind of activities, like youth camps, theme parties, holiday weekends and our very succesful Kangoeroe Klup. We have student discounts! Take a look at our calendar and join an activity (first time for free).

Recreantenkorfbal

Korfbal is een gemengde teamsport, beoefend door 8 mensen per team. Het veld is verdeeld in 2 vakken van 20 bij 20 meter. Korfbal is een balsport waarbij getracht wordt een bal zo vaak mogelijk door de korf van de tegenstander te werpen. Elk team heeft een korf die op een hoogte van 3,5 meter is opgehangen aan een paal. Bij de jongere jeugd gelden aangepaste hoogtes van de korf: 2,5/ 3,0 meter. Men dient de bal te gooien, het spelen van de bal met de voet, been of vuist is niet toegestaan. Ook lopen met de bal is verboden. Het team dat de meeste doelpunten maakt wint. Een geldig doelpunt wordt gemaakt door de bal van bovenaf door de korf van de tegenpartij te gooien.

Recreantenkorfbal is gewoon korfbal, echter niet in competitieverband. Recreanten doen mee aan toernooien, waarbij meerdere wedstrijden van 20 a 30 minuten worden gespeeld. De naam “recreanten” doet wellicht vermoeden dat er tijdens de wedstrijd een picknick-kleedje wordt uitgevouwen. Maar soms wordt er best pittig gesport. Wat is dan het verschil met de competitie-teams. Dat is de vrijheid. De meeste recreanten kiezen voor recreantenkorfbal omdat ze niet verplicht willen worden, elke week op te draven. Dus ideaal voor mensen met wisseldiensten, eigen zaak of andere verplichtingen. De teams bestaan uit een mix van oud-spelers en speelsters, ouders van jeugdleden, mensen die fit willen blijven en mensen die van gezelligheid houden, want gezellig moet het vooral blijven.

No image