Nederlands English

Kom meedoen

Gezelligheid en leuk korfballen, dat is Oranje-Nassau. Voor jong en oud. Van jeugdkamp tot studenten-toernooien, van themafeesten tot selectieweekends en natuurlijk onze zeer succesvolle Kangoeroe Klup. We hebben studentenkorting! Bekijk de agenda en doe mee (eerste keer gratis).

Over ons

De korfbalvereniging KDC (Klasse Drie C) werd in 10 januari 1919 opgericht. In september 1924 is de naam van de vereniging ter gelegenheid van de fusie met K.D.O. gewijzigd in Amsterdamse Korfbal Club “Kracht Door Combinatie”. Op 11 september 1925 is de naam van de vereniging gewijzigd in Amsterdamse Christelijke Korfbal Vereniging “Oranje-Nassau”. Sinds 1975 spelen we op zaterdag onze thuiswedstrijden op Sportpark ’t Loopveld aan de Kalfjeslaan waar we een eigen clubhuis en kunstgrasveld tot onze beschikking hebben. De vereniging bestaat uit zo’n 160 leden. Deze zijn onderverdeeld in senioren, jeugdleden, recreanten en niet-spelende leden.

Senioren

Op dit moment nemen we met 3 seniorenteams deel aan de competitie. Twee zaterdagteams en een midweekteam. Het eerste team speelt in de 4e klasse. Op maandag- en woensdagavonden wordt er getraind. Het midweekteam speelt de wedstrijden op woensdagavond. Buiten het korfbal om organiseert de vereniging vele leuke activiteiten, zoals spelletjesavonden, pubquiz, toernooien, speurtochten en het jaarlijkse Pinksterkamp.

Jeugd

De jeugdafdeling van Oranje-Nassau groeit op dit moment flink! Kinderen van 6 tot 18 jaar zijn verdeeld in verschillende leeftijdsgroepen zodat iedereen tegen gelijkwaardige teams speelt. Bij Oranje-Nassau gaan plezier, teamspirit en persoonlijke ontwikkeling altijd boven prestaties op het veld. Voor al onze jeugdleden is er elke woensdag een training die gegeven wordt door een van onze enthousiaste jeugdtrainers. De oudere jeugdleden trainen daarnaast ook op maandagavond. Wedstrijden worden gespeeld op zaterdagen. Voor het rijden naar een uitwedstrijd wordt soms een beroep gedaan op de ouders. Naast het korfballen is er nog veel meer te beleven bij Oranje-Nassau, zoals filmavond, vossenjacht, talentenjacht en nog veel andere leuke activiteiten. En het jaarlijkse zomerkamp, voor de meeste jeugdleden het hoogtepunt van het jaar!

Kangoeroe Klup

Voor de jongste kinderen van 2 t/m 6 jaar oud is er de Kangoeroe Klup. Sport- en spelochtenden op zaterdagochtend waarbij ze op een leuke en speelse manier leren bewegen, omgaan met een bal en met andere kinderen samenspelen. Voor de oudste Kangoeroes (vanaf 4 jaar) is er daarnaast de Kangoeroe Plus Klup op woensdagmiddagen… lees verder

Studenten

Studenten korfballen bij Oranje-Nassau voor een speciaal tarief! Er zijn zowel mogelijkheden om trainingslid te worden als ook spelend lid in een van onze seniorenteams. Misschien vanwege het feit dat ons veld en clubhuis zo vlak bij Uilenstede en de VU liggen, zijn we een vereniging die in de loop der jaren heel wat studenten als lid heeft mogen inschrijven.

Recreanten

Er is bij Oranje-Nassau ook een enthousiaste groep recreanten. Zij komen maandag  naar het veld of naar de zaal om daar een korfbaltraining te doen. Zij doen niet (meer) mee aan de competitie, maar er worden wel diverse toernooien in Noord-Holland georganiseerd, waar de recreanten aan mee doen. Ook regelen zijzelf wedstrijden met andere clubs. Tevens zijn er vele aktiviteiten, zoals het paasweekend, teamuitjes, sinterklaas en kerstviering en diverse etentjes en na iedere training of toernooi de 3e helft… lees verder

Move it Mondays

Ons sociale en inclusieve multisportprogramma voor volwassenen op de maandagavonden. Van softbal tot outdoor apenkooien en van kickboksen tot paaltjesvoetbal, er komt van alles voorbij. Elke maandagavond wordt er met plezier gesport door een enthousiaste groep. Alle leeftijden en sportieve niveaus spelen samen!

Meer informatie op www.moveitmondays.nl.

No image