Nederlands English

Kom meedoen

Gezelligheid en leuk korfballen, dat is Oranje-Nassau. Voor jong en oud. Van jeugdkamp tot studenten-toernooien, van themafeesten tot selectieweekends en natuurlijk onze zeer succesvolle Kangoeroe Klup. We hebben studentenkorting! Bekijk de agenda en doe mee (eerste keer gratis).

Oranje-Nassau steunt de Voedselbank!

geplaatst op 30 maart 2023

In de maand april organiseren we als club een inzamelingsactie voor de Voedselbank. Aan de hand van een ‘boodschappenlijstje’ kun jij vele gezinnen helpen in de regio. Doneer jij ook? Wekelijks geeft de Voedselbank met haar vrijwilligers voedselpakketten aan gezinnen die daar zelf niet in kunnen voorzien. Mogelijk ken je zelf ook mensen in jouw omgeving die hier noodgedwongen gebruik van moeten maken. Het aantal gezinnen, dat afhankelijk is van de Voedselbank, neemt daarbij ook steeds meer toe, terwijl het aanbod van (gezond) voedsel afneemt. Daar willen we ons als club voor inzetten door in april een inzameling voor de Voedselbank te organiseren. Er is gekozen voor de maand april omdat de nood dan het hoogst is bij de Voedselbanken. In december wordt er rondom de feestdagen heel veel ingezameld, die voorraad raakt in april op wat maakt dat aanvulling juist in die periode heel welkom is. Doneer jij ook?

De sport gezamenlijk in actie voor de Voedselbank

Iedere sporter zal het met ons eens zijn: bewegen en (gezonde) voeding zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Het zorgt ervoor dat je je goed voelt en dat verdient iedereen. Om zoveel mogelijk gezinnen die kans te bieden, organiseren we met meerdere sportbonden en zoveel mogelijk clubs in april 2023 een inzamelingsmaand voor de Voedselbank.

Doneren aan de hand van een ‘boodschappenlijstje’

Aan de hand van onderstaand ‘boodschappenlijstje’ vragen we jullie om te doneren tijdens de inzamelingsmaand voor de Voedselbank. Op dit lijstje staan gezonde(re) producten die lang(er) houdbaar zijn en drogisterijartikelen

 • Maaltijdsoepen in blik
 • Groenten en fruit in blik
 • Vis in blik
 • Koffie en thee
 • Olie (olijf/zonnebloem)
 • Tandenborstels (voor kinderen en volwassenen)
 • Tandpasta (voor kinderen en volwassenen)
 • Shampoo
 • Douchegel
 • Menstruatieproducten
 • Handzeep

Muizen

Zoals je ziet, kiezen wij voor producten die niet aantrekkelijk zijn voor de muizen die helaas ook wel eens een bezoekje brengen aan onze kantine. SVP dus geen eetbare producten in kartonnen doosjes of plastic zakjes aanleveren.

Welkom in de sport

We hopen met de actie gezinnen die het keihard nodig hebben een steuntje in de rug te bieden en daarmee, met hulp van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, ook te laten merken dat zij van harte welkom zijn in de sport. We zorgen tijdens de actie dan ook dat de gezinnen die gebruik maken van de Voedselbank worden uitgenodigd om kosteloos drie sportlessen/-trainingen bij Oranje-Nassau te volgen.

Inzamelingsplek en tijdstip

Wil jij ook doneren? Daar zijn we ontzettend blij mee, net als de vele gezinnen in onze regio die gebruik moeten maken van de Voedselbank. Op maandagavond 10 april en woensdagavond 12 april kun jij de producten die op het ‘boodschappenlijstje’ staan doneren. Zowel tijdens de jeugdtrainingen, Move it Mondays als de trainingen voor senioren en recreanten is dit mogelijk.

Na de inzamelingsweek komt de lokale Voedselbank de producten ophalen en verdeelt deze over de gezinnen die het hard nodig hebben.

Stel je vraag

Heb je vragen over de inzamelingsactie of een goed idee? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar info@oranjenassau.net

Namens het hele bestuur,

Mirjam


Recente nieuwsberichten

No image