Ziggo dome 7 april 2018

 13 april 2018 om 08:39 door Marthe

Wauw, dat was me het dagje wel zeg. We waren als Oranje Nassau op het toernooi voorafgaand aan de senioren finale goed vertegenwoordigd. Joachim, David, Jesse, Lisa, Nina, Karlijn, Merel, Olivia, Marie, Sara Lin, Milan, Daphne en Oliver vormden samen maar liefst 3 teams. Helaas hadden Dylan en Bente op het laatste moment af moeten zeggen.

Het toernooi begon om 12.20 uur. Precies op het moment dat de meute van toeschouwers de Ziggo dome betrad om de junioren finale te bekijken die om 13.30 uur begon. Het was dan ook enorm druk en we hadden heel veel bekijks.

Onze eigen supporters hadden het ook druk want het kwam vaak voor dat er meedere wedstrijden tegelijk aan de gang waren waarop er een Nassau team binnen de lijnen stond en dan wist je niet goed meer waar je nou moest gaan aanmoedigen…

We leverden volop strijd en vrijwel alle wedstrijden waren erg leuk om te zien. Sommige tegenstanders hadden duidelijk meer (lange) korfballers dan vriendjes en vriendinnetjes en tegen hen hadden we het best lastig maar dat mocht de pret niet drukken. Uiteindelijk werd ON1 dacht ik in totaal 5e maar zelfs dat weet ik niet zeker, dat was ook niet zo belangrijk. Nee, veel belangrijker was de clinic van de internationals die (net) de ziggo dome finale gemist hadden. Het werden twee grote partijtjes van plus minus 40 kinderen tegen respectievelijk 2 heren of 4 dames van TeamNL. Geweldig om te zien en erg knap hoe de Internationals stand hielden tegen al dat korfbal enthousiasme 😉

Na afloop gingen we nog op de foto en met een groep van 25 begaven we ons richting ons vak op de tweede ring van de Ziggo dome. Ik denk er nog wel eens aan terug. Hoe gaaf zou het zijn om daar zelf ooit te staan!

Voor wie nog meer terug wil kijken, op de Facebookpagina van Korfbal Amsterdam staan nog meer foto’s. En hier kan je de finale ook terugkijken. Let meteen goed op vanaf het begin want we zijn direct in beeld!

Hopelijk blijft de finale in de Ziggo dome, dan zijn wij zeker weer van de partij!

 

Geef een reactie