UPDATE 18-08..Corona-crises Regels en Korfbaltraining onder voorwaarden

 17 augustus 2020 om 13:50 door Eric

UPDATE 18-08-2020 – OVERHEID 19.00.

Om de toenemende verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, geeft het kabinet het dringende advies om thuis geen feestjes te geven en het aantal bezoekers te beperken tot zes.

Daarbij moet goed worden gelet op de anderhalve meter afstand.

Bij bijeenkomsten in een zaal moeten alle bezoekers een vaste plaats hebben en voor binnenkomst worden gecheckt op hun gezondheid.

Daar moeten horeca en zaalverhuurders goed op letten.

Premier Rutte zei ook dat thuiswerken ook na 1 september belangrijk blijft. Deze maatregel is het meest effectief gebleken.

==========================================================

UPDATE 17-08-2020 – KNKV – veelgestelde vragen corona

meer info , klik hier

============================================================

UPDATE 14-08-2020 – KNKV – sportprotocol

Vrijdag 14 augustus heeft NOC*NSF het protocol ‘Verantwoord sporten’ geactualiseerd, met name op het vlak van het gebruik van sportkantines. De meest actuele versie van dit protocol, waarnaar het KNKV verwijst, lees hier verder

============================================================

UPDATE 28-07-2020 – OVERHEID

Er komt geen landelijke plicht om een mondkapje te dragen in Nederland, melden Haagse bronnen. Dat wordt waarschijnlijk morgen al bekendgemaakt.

Vermoedelijk zullen burgemeesters daar op kleine schaal wel toe kunnen besluiten.

Het Outbreak Management Team (OMT) kwam vandaag bijeen om een advies op te stellen over het effect van het dragen van mondkapjes in de openbare ruimte. Het kabinet ziet naar aanleiding daarvan geen reden om het gebruik van mondkapjes aan te scherpen.

In het openbaar vervoer zijn ze wel verplicht, omdat er niet overal 1,5 meter afstand kan worden gehouden.

============================================================

UPDATE 1 JULI – KNKV

Per vandaag – 1 juli – zijn de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus versoepeld. NOC*NSF heeft op 26 juni een nieuw algemeen sportprotocol opgesteld. Dit protocol heeft de sportkoepel op dinsdag 30 juni op enkele punten aangepast.

Het geüpdatete protocol vind je op nocnsf.nl/sportprotocol.
.
Aanpassingen
De aanpassingen betreffen de volgende onderwerpen:

  • Het verantwoord omgaan met de 1,5 meter-regel;
  • Het verantwoord omgaan met de hoeveelheid toeschouwers in binnen- en buitensportaccommodaties en in het bijzonder het placeren, registeren en doen van een gezondheidscheck;
  • Het hanteren van crowdmanagement c.q. de doorstroom van publiek op de accommodatie los van de trainingen en wedstrijden, inclusief het bezoeken van de kantine, het clubhuis en het terras na afloop van de wedstrijden of trainingen. Over dit specifieke onderwerp zal NOC*NSF nog deze week een checklist opstellen als handreiking voor de verenigingsbestuurders voor het invullen daarvan op de eigen sportaccommodatie;
  • Het openen van de sportkantines.

==================================================

UPDATE 16 juni 09.00 uur – KNKV

Het kabinet heeft het verbod op het gebruik van gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen per 15 juni opgeheven. Dit betekent dat kleedkamers, douches en toiletten bij buitensportaccommodaties weer open mogen.

Deze maatregel geldt onder voorwaarde dat in de kleedkamer anderhalve meter afstand wordt gehouden, ook door jongeren tot en met achttien jaar. De horeca mag nog niet open.

Verenigingen die beschikken over kleedkamers die alleen bereikbaar zijn via de sportkantine mogen per 15 juni de kantine openstellen op voorwaarde dat deze enkel wordt gebruikt als looproute en ook hier de anderhalve meter afstand wordt gehouden.

Voorkom legionella bij openen kleedkamers

RIVM over legionella

====================================================

JEUGDTRAINING 02 mei

Een aantal jeugdtrainers van DVO/Accountor heeft in de ‘Ideeëngids voor 1,5-metertrainingen’ liefst vijftig oefeningen beschreven waarmee veilig en gezond getraind kan worden op onze accommodatie!

klik hier voor de training

  • Sporting Delta plaatste een video op haar Facebookpagina om aan leden uit te leggen welke regels belangrijk zijn tijdens de trainingen;
  • Devinco helpt de jeugd van Deventer weer in beweging te komen door de trainingen niet alleen open te stellen voor leden, maar ook voor niet-leden. De trainsters en voorzitter werden zelfs geïnterviewd door de NOS en hiermee zet de vereniging zichzelf goed op de kaart;
  • Bondscoach Wim Scholtmeijer liet in een video een aantal 1,5-meteroefeningen zien om trainers een idee te geven van hoe je training kunt geven met anderhalve meter afstand;
  • KNKV-medewerkster Pleun van Doornik liet in een video zien welke maatregelen het protocol onder meer bevat om zo het opstarten van trainingen in goede banen te leiden.
  •  link kangoeroetraining koag

 

link naar trainingsinfo KZ

====================================================

Volg de berichtgeving  op Teletekst

Of op de site van het RIVM

of korfbalgerelateerd

Ook de FAQ met veel gestelde vragen is geüpdated.

===================================================

Geef een reactie