UPDATE 31-03..Corona-crises + KNKV FAQ

 31 maart 2020 om 22:50 door Eric

 

UPDATE 31 maart 20.30 uur
Het KNKV heeft kennis genomen van de additionele kabinetsmaatregelen van 31 maart. Deze hebben geen directe invloed op de maatregelen, zoals het KNKV die op 23 maart afgekondigd heeft. Bekijk hier de veelvuldig geactualiseerde lijst met veelgestelde vragen en antwoorden.

=======================================================================

25/3 – LET op: Link toegevoegd naar KNKV-FAQ.

——————–

UPDATE 23 maart 22.15 uur . KNKV.

De additionele maatregelen, die het kabinet 23 maart aangekondigd heeft in de strijd tegen het coronavirus, hebben de volgende gevolgen voor onze korfbalcompetitie en -evenementen:

Oproep: sluit deuren tot 1 juni
Het KNKV roept alle korfbalverenigingen op om de deuren gesloten te houden tot 1 juni en last zelf tot die tijd alle KNKV-bijeenkomsten en bezoeken aan verenigingen af.

Afgelasting (tweede helft) veldcompetitie
Alle geplande wedstrijden in (het tweede deel van) de veldcompetitie worden dit seizoen afgelast, evenals alle toernooien en evenementen, behorend bij de veldcompetitie. Over de afwikkeling van de veldcompetitie – dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling  – besluit het KNKV uiterlijk maandag 6 april, dezelfde einddatum die eerder aangekondigd is voor wat betreft de afwikkeling van de zaalcompetitie.

Update en FAQ
KNKV-voorzitter Rob Meijer zal deze week nader ingaan op de impact van het coronavirus en de bijbehorende kabinetsmaatregelen op onze korfbalverenigingen. Hieronder staat een link naar een FAQ-overzicht (door verenigingen veel gestelde vragen en de antwoorden hierop).

Hier de link naar de KNKV FAQ

=========================================================================

23-03-2020

De nederlandse regering heeft besloten:

Alle samenkomsten in Nederland worden tot 1 juni verboden.De bovengrens van
100 personen verdwijnt,zei minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) na
crisisoverleg van het kabinet.Er geldt wel een uitzondering voor uitvaarten en
kerkelijke bruiloften.

Burgemeesters krijgen meer opties om op te treden als mensen zich niet aan de
regels houden.Ze kunnen dan makkelijker winkels of parken sluiten.De politie
kan boetes tot 400 euro opleggen als drie of meer mensen geen 1,5 meter
afstand houden en ze geen gezin zijn.

Ook bezoek thuis moet worden beperkt tot drie mensen,zei Grapperhaus.


Als één gezinslid koorts heeft,moet het hele gezin thuisblijven.Minister De Jonge zegt dat die maatregel nodig is om ouderen en kwetsbaren te beschermen.

Er geldt een uitzondering voor mensen die in cruciale sectoren werken. Winkels moeten een “scherp deurbeleid” voeren,zodat er niet te veel mensen binnen zijn.De burgemeester kan winkels die zich daar niet aan houden sluiten of de eigenaar een boete opleggen tot 4000 euro.Kappers moeten tot en met 6 april dicht.

Markten blijven voorlopig open,omdat veel mensen daar eten halen. Rond 6 april valt de beslissing of de scholen langer dicht moeten blijven.

Lees hier het totale bericht

====================================================================

Volg de berichtgeving op Teletekst

Of op de site van het RIVM

====================================================================

UPDATE 19 maart 18.30 uur KNKV

Het KNKV heeft besloten de besluitvorming over de afwikkeling van de zaalcompetitie in het wedstrijdkorfbal op te schorten tot (voorlopig) maandag 6 april, de (voorlopige) einddatum van de huidige kabinetsmaatregelen.

In eerdere berichtgeving werd aangekondigd dat uiterlijk vrijdag 20 maart een mededeling zou volgen over de rangschikking en promotie- en degradatieregeling in het wedstrijdkorfbal, maar gezien de huidige complexe situatie met bijbehorende, elkaar snel opvolgende ontwikkelingen neemt het KNKV langer de tijd om richting volgend zaalseizoen tot een weloverwogen en voor alle partijen zo goed mogelijk besluit te komen.

Ook de besluitvorming over de afwikkeling (lees: zaalcompetitie) van de Cashback World Korfbal League, de Hoofdklasse, de Hoofdklasse A-jeugd, de Dames Topklasse (en de bijbehorende evenementen) én over de tweede helft van de veldcompetitie volgt (voorlopig) 6 april.

Mochten de huidige kabinetsmaatregelen ook na 6 april in meerdere of mindere mate van kracht blijven, dan bestaat de kans dat ook (sommige) competitiebesluiten door het KNKV op een later moment worden genomen.

Het KNKV begrijpt dat alle korfbalverenigingen, korfballers en fans zo snel mogelijk duidelijkheid willen, maar rekent op begrip voor dit besluit.

 

===================================================================

UPDATE 16 maart 21.00 uur

Het KNKV heeft kennisgenomen van de additionele maatregelen, die het kabinet 15 maart heeft afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Het huidige pakket aan kabinetsmaatregelen – ook gelet op de toespraak van premier Rutte van 16 maart – heeft voor dit moment de volgende gevolgen voor onze korfbalcompetitie en -evenementen: Geen KNKV-finales en -evenementen op 4 en 5 april

Door de meest recente kabinetsmaatregelen kunnen de Korfbal Leaguefinale in Rotterdam Ahoy (4 april) en de Dameskorfbal Zaalfinale in Eindhoven (5 april) geen doorgang vinden op de oorspronkelijke datum. Ditzelfde geldt voor het Korfbalcongres, dat voorafgaand aan de Korfbal Leaguefinale gepland stond. Het KNKV onderzoekt of de wedstrijden en/of evenementen op een later moment alsnog georganiseerd kunnen worden. Over de specifieke afwikkeling (lees: zaalcompetitie) van de Cashback World Korfbal League, de Hoofdklasse, de Hoofdklasse A-jeugd, de Dames Topklasse én de bijbehorende evenementen neemt het KNKV uiterlijk maandag 6 april aanstaande een besluit of op een eerder moment als de situatie daarom vraagt. Wedstrijdkorfbal (zaal)

Alle nog geplande wedstrijden in het wedstrijdkorfbal worden afgelast. Over de afwikkeling van de zaalcompetitie in het wedstrijdkorfbal – dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling – neemt het KNKV uiterlijk vrijdag 20 maart een besluit. Breedtekorfbal (zaal)
Als gevolg van de kabinetsmaatregelen heeft het KNKV besloten alle nog geplande duels in de zaalcompetitie van het breedtekorfbal – inclusief de duels die na 6 april gepland stonden – af te gelasten. Met inachtneming van de huidige reglementen heeft het bondsbestuur besloten om de zaalcompetitie 2019/2020 in het breedtekorfbal als niet gespeeld te beschouwen. Het breedtekorfbal kent strikt reglementair gezien geen kampioenschappen, zodat dit hierop officieel ook geen invloed heeft. Voor de indelingen voor de zaalcompetitie 2020/2021 zijn de gevolgen minimaal, omdat het breedtekorfbal al enige jaren op basis van sterkte wordt ingedeeld. Veldcompetitie

Het KNKV heeft besloten alle duels in de (voorjaars-)veldcompetitie tot en met donderdag 16 april af te gelasten. Uiterlijk maandag 6 april aanstaande komt het KNKV met een besluit over de volledige veldcompetitie of op een eerder moment als de situatie daarom vraagt. De voorbereidingen van de programmering van de veldcompetitie gaan vooralsnog in aangepaste vorm door. Hierover komt KNKV in de komende dagen met nadere informatie. Veel gestelde vragen en antwoorden

Het KNKV ontvangt momenteel logischerwijs enorm veel vragen en het lukt ons niet om iedereen persoonlijk antwoord te geven. Hiervoor vragen wij begrip van de betrokken verenigingen, korfballers en fans. Zodra er over de genoemde zaken meer duidelijkheid is, zal het KNKV voorzien in antwoorden op de meest gestelde vragen. ‘Met z’n allen het beste ervan maken’

KNKV-voorzitter Rob Meijer: “Dit is voor iedereen een vervelende situatie, waar we met z’n allen het beste van moeten maken. We zijn ervan overtuigd dat de maatregelen die we nu voor de competities treffen, leiden tot de in deze situatie best mogelijke scenario’s. We doen er als KNKV alles aan om onze verenigingen en leden zo goed mogelijk bij te staan en wensen iedereen veel sterkte bij de gezamenlijke strijd tegen het coronavirus.”

=========================================================================

Geef een reactie