UPDATE 29-05..Corona-crises versoepeling en Jeugdtraining

 29 mei 2020 om 19:50 door Eric

UPDATE 29 mei 16.45 uur KNKV.

Vanaf 1 juni 2020 hoeven jongeren van 13 tot en met 18 jaar tijdens de korfbaltraining buiten geen 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. In navolging op het op 28 mei door NOC*NSF geüpdatete algemene sportprotocol presenteert het KNKV het geüpdatete korfbalspecifieke protocol ‘Protocol verantwoord sporten’. Dit geüpdatete protocol gaat in per 1 juni om 12.00 uur. In dit protocol staat ook beschreven dat verenigingskantines en -terrassen tot 1 juli gesloten moeten blijven. Zelfstandige restaurants op sportaccommodaties mogen per 1 juni hun deuren en terrassen openen, met het KHN-protocol als leidraad.

Het protocol – en ook dat van NOC*NSF –  vind je hier.

=========================================================

UPDATE 29 MEI – OVERHEID

Persconferentie Premier

=========================================================

UPDATE 27 MEI – OVERHEID

Klik hier voor de persconferentie

==========================================================

Competitie na corona – 21 mei – KNKV

meer info, klik hier

===========================================================

UPDATE 19 MEI 19.00..uur  – OVERHEID

klik hier voor persconferentie 19 mei

Of lees hier het overzicht

===========================================================

UPDATE 7 mei 19.10 uur – KNKV

Vanaf 11 mei mogen korfballers van 19 jaar en ouder de trainingen weer hervatten. In navolging op het op 8 mei door NOC*NSF geüpdatete algemene sportprotocol presenteert het KNKV het korfbalspecifieke protocol: ‘Protocol verantwoord sporten (update 08-05-2020)’. Deze geüpdatete protocols vind je in dit nieuwsbericht.

==========================================================

UPDATE 7 mei 12.30 uur – KNKV

Woensdag 6 mei heeft het kabinet de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus verlengd en voor een deel versoepeld. Het KNKV heeft momenteel contact met NOC*NSF en het RIVM, die gezamenlijk werken aan een algemeen sportprotocol. Aan de hand van dit protocol, dat voor of in het weekend verschijnt, komt het KNKV zo spoedig mogelijk met een (update van het) korfbalspecifiek protocol, waarin duidelijk wordt op welke manier korfballers van negentien jaar en ouder vanaf 11 mei mogen trainen. Op de door het kabinet geschetste gewenste situatie vanaf 1 september kan het KNKV pas in een later stadium ingaan, gezien het voorbehoud dat hier nog aan verbonden is.

==========================================================

JEUGDTRAINING 02 mei

Een aantal jeugdtrainers van DVO/Accountor heeft in de ‘Ideeëngids voor 1,5-metertrainingen’ liefst vijftig oefeningen beschreven waarmee veilig en gezond getraind kan worden op onze accommodatie!

klik hier voor de training

  • Sporting Delta plaatste een video op haar Facebookpagina om aan leden uit te leggen welke regels belangrijk zijn tijdens de trainingen;
  • Devinco helpt de jeugd van Deventer weer in beweging te komen door de trainingen niet alleen open te stellen voor leden, maar ook voor niet-leden. De trainsters en voorzitter werden zelfs geïnterviewd door de NOS en hiermee zet de vereniging zichzelf goed op de kaart;
  • Bondscoach Wim Scholtmeijer liet in een video een aantal 1,5-meteroefeningen zien om trainers een idee te geven van hoe je training kunt geven met anderhalve meter afstand;
  • KNKV-medewerkster Pleun van Doornik liet in een video zien welke maatregelen het protocol onder meer bevat om zo het opstarten van trainingen in goede banen te leiden.
  •  link kangoeroetraining koag

 

link naar trainingsinfo KZ

=======================================================================

UPDATE 1 mei 19.00 uur

Nu de jeugd weer mag trainen kunnen jeugdtrainers getest worden als ze klachten hebben die kunnen wijzen op het coronavirus. Voor trainers gelden dezelfde regels als voor medewerkers in het onderwijs en in de kinderopvang. Als een trainer minimaal 24 uur klachten heeft dan kan de trainer contact opnemen met de GGD. Het bericht van de Rijksoverheid vind je hier.

Daarnaast stelt het kabinet met de heropening van de sport voor de jeugd 110 miljoen euro extra beschikbaar voor sportverenigingen, zodat verenigingen de jeugd goed kunnen opvangen en straks hun deuren kunnen openen voor alle Nederlanders. Informatie over wat dit concreet betekent voor korfbalverenigingen volgt later. Het bericht van de Rijksoverheid vind je hier.

=======================================================================

UPDATE 01 mei 2020 15.00.uur

voor Persconferentie regering 01-05 klik hier

=======================================================================

UPDATE 29 april 17.15 uur

De jeugd mag weer trainen. Drie veelgestelde vragen over het protocol voor de jeugdtrainingen worden beantwoord in dit bericht, dat ook een instructievideo bevat.

Ook de FAQ met veel gestelde vragen is geüpdated.

========================================================================

Volg de berichtgeving op Teletekst

Of op de site van het RIVM

of korfbalgerelateerd

====================================================================

Geef een reactie