Paasweekend Recreanten Oranje Nassau – 29 maart t/m 2 april 2018

 5 april 2018 om 07:38 door Eric

Paasweekend Recreanten Oranje Nassau – 29 maart t/m 2 april 2018

 

En nu opnieuw een dubbel jubileum-paasweekend voor ONze Recreanten. Niet alleen de 15e keer dat we samen met de Paasdagen op stap zijn gegaan, maar ook nog eens voor de 10e keer naar het vertrouwde stekje in Terlinden bij Noorbeek, Zuid-Limburg. Dus alle ingrediënten voor een gezellig weekend waren aanwezig.

De meesten van ons waren op woensdag  in de loop van de dag gearriveerd. Op donderdag werd er door deze groep gewandeld in het zonnetje in de glooiende omgeving van Noorbeek en vervolgens lekker uit eten gegaan in een gezellig restaurant in Margraten.

’s Avonds kwamen als vanouds Hans en Therese de groep versterken. Rond de klok van 12 uur ’s nachts aangekomen, kon er nog een klein borreltje vanaf en werd rond half 2/2 uur de slaapplaatsen opgezocht.

Vrijdagmorgen, na een heerlijk ontbijtje, kwamen ook Peter en Jeanet erbij en werd eerst even wat geoefend op de meegenomen korf en de kleine sjoelbak,

waarna koers werd gezet naar een gezellig restaurant in Voerendaal voor een heerlijke lunch, getrakteerd door Eric.

Vervolgens mochten we ons uitleven op de Footgolfbaan daar. De partijen waren gauw gemaakt: natuurlijk de jongens tegen de meisjes!

En aangezien het damesvoetbal tegenwoordig beter is dat dat van de heren, wonnen uiteraard de meisjes, maar wel met een minimaal verschil van 4 punten. Daarna een gezellig tentje dichtbij opgezocht om een heerlijk biertje (of iets anders) te nuttigen.

Bij terugkomst in de huisjes zorgde RANJA weer voor een lekkere maaltijd, bestaande uit kipschnitzel, doppertjes/worteltjes, gebakken aardappeltjes en een taart met tiramisu, vruchten en slagroom. Er werd gesmuld! Na de koffie lekker uitbuiken met de wijntje, sapje of biertje. Het werd, als vanouds, weer laat voordat iedereen in zijn nestje lag.

Zaterdag had het team een verrassing voor RANJA bereid. Immers, RANJA (Ron, Annemieke en voorheen JAn) organiseren al 15 jaar ONs paasweekend en bedenken allerlei leuke activiteiten. Dan is er wel een bedankje op zijn plaats! Ron en Annemieke (Jan kon dit jaar helaas niet meegaan) wisten van niets en gingen eerst ’s morgens nog even wat boodschapjes doen. Jeanet en Therese mee om ervoor te zorgen dat ze geen gekke dingen zou doen en om half 11 uiterlijk weer terug zouden zijn. Intussen was er een brunch door ons team geregeld en klaar gezet. Bij terugkomst werden Ron en Annemieke verrast door het refrein van het lied dat wij later nog zouden gaan zingen. Ze hebben helemaal niets door gehad! Tijdens het eten werd er door diverse teamleden gedichten/verhalen en een quiz voorgedragen. Elk teamlid had iets leuk bedacht voor alle paasweekenden vanaf 2004 t/m 2017. Als uitsmijter werd het lied gezonden dat door dat door Eric was gemaakt. En er waren natuurlijk ook cadeautjes: voor elk een mok met leuke paasfoto’s uit de afgelopen jaren en een ingebonden boekwerkje, waarin alle bijdragen waren opgeschreven.

’s Middags op weg naar België, waar we een heuse workshop jam maken kregen van een kok van huis uit, die zich toegelegd had op het maken van jam van streekproducten en fruit van het seizoen. In groepjes van 2 mochten we, na uitleg, het recept gaan maken. Na verloop van ongeveer 2 uur konden we allemaal naar huis met zelfgemaakte perenjam.

En natuurlijk was er door RANJA ook weer “eten” geregeld, bestaande uit een lekker varkenshaasje in champignonsaus, diverse salades, visschotels, enz. We hebben weer genoten!

’s Avonds was het weer tijd voor een kopje koffie met iets lekkers, genoeg te drinken en te snoepen en vervolgens een flinke discussie over alles wat ONs zoal bezighoudt. Om 2 uur vertrokken de laatsten richting slaapkamers.

En… jawel, zondagmorgen (eerste Paasdag) opnieuw tijd voor eten…. We werden uitgenodigd door RANJA, die een paasbrunch had geregeld in een gezellig restaurant in Vaals, vlakbij het drielandenpunt. Het smaakte opnieuw heerlijk!

Na de brunch moesten nog wel de nodige kilootjes worden verbrand en werd koers gezet naar het dichtstbijzijnde bos (in de omgeving van Vijlen) voor een wandeling.

Het had geregend en de paden waren nat en soppig. Dus uitkijken waar je liep en pas op voor gladheid. Het parcours ging berg op en berg af. Op enig moment gleed Hans naar beneden en nam Annemieke in zijn glijpartij mee. Dit was wat minder, maar gelukkig hadden ze er beiden niets van over gehouden, behalve een flink modderbad en vuile jassen en broeken. Het viel dus gelukkig alleszins mee en we konden er gelukkig later om lachen. De pijn werd verzacht door een heerlijk Trippelbiertje en enkele glazen wijn en andere drank na de wandeling in het nabijgelegen boscafé met de toepasselijke naam “t Hijgend Hert”.

Na al dat eten werden ’s avonds de restjes van de vorige dagen nog grotendeels verorberd en was het verder rustig met hier en daar een gesprek, een puzzelboekje en wat lectuur.

Allemaal moe en rozig van het wandelen werden al snel de bedjes opgezocht voor een welverdiende nachtrust.

En toen alweer de laatste morgen. Na het laatste ontbijt, de boel inpakken, auto’s inladen, nog een laatste kopje koffie met de overgebleven vlaaien en iedereen toog weer huiswaarts door files, regen.

RANJA, bedankt weer voor dit hele gezellige weekend met als refrein:

 

Waar we heen gaan,

Ranja zal wel zien (3x)

Wie der meegaan

Ranja zal wel zien (3x)

Tot volgend jaar!

Therese

Geef een reactie