Paasweekend Recreanten 2019

 23 april 2019 om 02:56 door Eric

Paasweekend 2019 – Lente in Twente.

Het 16e paasweekend ging dit jaar naar Twente, naar het gehucht Hezingen in de buurt van Ootmarsum, waar Ron en Annemiek het 18-persoons optrekje “t Vrielinck” voor ons hadden vastgelegd. We waren uiteindelijk met 10 personen, dus ruimte genoeg.

Ron, Annemieke, Anneke, Martin, Betty, Eric en Michel kwamen al op donderdagmiddag. Na alles uitgepakt te hebben gingen zij in de richting van het dorp Vasse, waar bij het eetcafé Bolscher de avondmaaltijd werd genuttigd. Daarna een gezellige avond thuis.


De volgende ochtend werd deze groep versterkt door Peter, Jeanet en Therese, die ongeveer om half 11 op de koffie kwamen. Na de lunch was het tijd voor de eerste activiteit. Het bezoeken van een Buffelfarm, waar mozzarella werd gemaakt van de melk van deze buffels. Een leuk praatje van de eigenaar, bezoek aan de buffels en we mochten diverse soorten Mozzarella proeven.

En natuurlijk mochten de liefhebbers ook in de winkel hun favoriete smaak kopen om thuis nog na te genieten.

Na terugkomst was er een heerlijke maaltijd met allerlei vleesjes, salades, stokbrood en sausjes.

De avond ging rustig voorbij met een beetje tv, kletsen, koffie, een biertje en een wijntje, terwijl Peter nog een sjoel- en tafeltenniscompetitie leidde en een wandeling naar de veulens (die er niet waren) organiseerde.

————————————————————————————————————————————

Paaszaterdag werd de ochtend gestart met een heerlijk ontbijt. Peter en Jeanet gingen terug naar huis, terwijl Berta en Gert Jan de ploeg kwamen versterken.  Na de lunch gingen we  naar Ootmarsum, een kunstenaarsstadje vlak bij. We zouden een glasblazer bezoeken. Een Engelsman, die moeite had met onze Nederlandse G, een gezellig praatje hield en ondertussen een prachtige vaas bij elkaar blies. Er werd veel gelachen om zijn aparte presentatie!

Voor het filmpje klik op

https://youtu.be/9Q67xRBqyLQ

Het weer dit paasweekend was prachtig! Dus we konden daarna op een terras nog gezellig een drankje nuttigen en het dorp doorlopen. Een gezellige drukte. Na thuiskomst natuurlijk aan de borrel in afwachting van het diner, die door de cateraar uit de buurt zou worden gebracht. Heerlijke schnitzels, varkenshaasje, kleine aardappeltjes, salade. Erg lekker. Het toetje bestond uit diverse soorten ijs.

Om al deze heerlijkheden er weer af te trainen werd ’s avonds nog een kleine wandeling gemaakt van ongeveer 45 minuten. Mooie zonsondergang op de foto kunnen zetten. Daarna koffie en natuurlijk nog wat bier, frisdrank en wijn voordat wij onze bedjes opzochten.

————————————————————————————————————————————

1e Paasdag werden wij door onze organisatoren uitgenodigd voor een paaslunch bij de chinees in Oldenzaal. Voor elk wat wils. Er was genoeg keuze en dus lekker gegeten.

Bij terugkomst rond een uurtje of 3 de wandelschoenen weer aangetrokken voor de tweede wandeling van ongeveer 70 minuten in de wijde omgeving van ’t Vrielinck. Daarna begonnen Ron, Gert Jan, Berta en Therese aan een tafeltenniscompetitie. Het diner bestond uit de restjes van de vorige twee dagen, vakkundig bereid door Martin en Anneke. Gezellig gegeten. IJs en bavarois toe.

De avond verliep rustig, net zoals de vorige avonden.

————————————————————————————————————————————

En toen was het alweer voorbij. Maandagmorgen weer alle spullen ingepakt, nog een laatste kop koffie en terug naar Amsterdam.

Het was weer een gezellig weekend in Twente met mooi weer en leuke uitstapjes. Dank voor de organisatie!

Therese

Geef een reactie