Paasweekend Recreanten 2014

 2 mei 2014 om 20:23 door Eric

Paasweekend Recreanten Oranje Nassau – 17 t/m 21 april 2014

 Hier is dan alweer de 11e editie van het verslag van het paasweekend van de recreanten van Oranje Nassau. Dit keer opnieuw (je raadt het al!) naar het mooie Zuid Limburg, waar we in het dorp Terlinden neerstreken in de ons vertrouwde 2×10 persoons-onderkomen. Op donderdagavond waren de meeste weer present, zoals gebruikelijk. Vrijdagmiddag zouden Hans S. en Peter nog aansluiten en zaterdagmorgen vroeg kwamen nog Berta en Gert Jan. Helaas kon Michel er dit keer niet bij zijn vanwege gezondheidsproblemen van zijn vader. Erg jammer. We hebben hem gemist.

Vrijdagmorgen kon dus het “programma”, door RANJA gemaakt, van start gaan met een bezoek aan de bijenimker. Na uitleg over de bijen, de honingraat en de honing wisten we weer alles over deze kleine beestjes en hoe nuttig ze eigenlijk zijn.

IMG_7670

Na een kopje koffie konden we nog even zien hoe de honing gecentrifugeerd werd en mochten we een klein potje honing meenemen. Een leuk uitje. Terug naar de huisjes voor een lunch en wie wilde kon de middag vrij besteden in Maastricht of iets anders gaan doen. De meeste van ons kozen voor (een terrasje in) Maastricht en sommigen gingen naar Gulpen. In Maastricht meteen Hans en Peter van de trein gehaald (na behoorlijk naar het station te zijn omgereden, want half Maastricht is opgebroken!

IMG_7679

Daarna naar ons onderkomen terug voor een drankje en een uitgebreid gourmetbuffet. Lekker gegeten. ’s Avonds gekletst, koffie gedronken, een biertje of een wijntje. Er werden er veel nederlandse liedjes gezongen en rond de klok van 1 uur deed de laatste het licht uit.

IMG_7184 IMG_7185 IMG_7196

Op zaterdag was Berta er al vroeg, zodat zij ook het programma kon meedoen, dat bestond uit “streetgolfen” door Gulpen. In Gulpen werden we in groepjes van 2 ingedeeld met allebei een golfstok en een balletje. Op verschillende plekken kon dan het balletje in een put worden geslagen en de punten genoteerd. Uiteindelijk wonnen Hans tR en Betty na een hele mooie slag van Hans, dwars door de kruin van een boom heen waarbij de bal ongeveer 10 meter verder terecht kwam. Het was wel even zoeken, want de bal was in de heg aan de overkant van het veld verdwenen. Tweede werden Ron en Jan en de derde plaats was voor Roel en Therese.

IMG_7713 IMG_7723 IMG_7732

Daartussendoor werd een heerlijke lunch verzorgd in een lunchroom in het “centrum” van Gulpen. Het weer werkte gelukkig goed mee en het zonnetje scheen volop. Heerlijk gelopen, gegolfd en gegeten. Het avondeten bestond weer uit een heerlijk chinees buffet, o.a. gesponsord door Eric, die ook binnenkort jarig is.

’s Avonds was het tijd voor de “bonte avond”. En bont dat het werd! Allereerst werd Jan gefeliciteerd met zijn 75ste verjaardag aanstaande 1 mei met een “bierproefquiz” onder bezielende leiding van quizmaster “Hans S.”. Jan is gek op bier, maar lust zeker niet alle bier, dus moest hij, met  zijn twee medebierdrinkers, Eric en Roel, bier proeven en de juiste naam bij het juiste bier noemen.

IMG_7782 IMG_7798 IMG_7808

Daarna was het tijd voor het memory-spel waarbij allerlei boodschappen door “sexy aangeklede dames” werden langsgedragen. Uiteindelijk raadde hij het merendeel en werd Jan niet afgeleid door de kledij van onze dames-medekorfballers, dus met het geheugen zit het nog wel goed, Jan! De boodschappen mocht hij natuurlijk houden! Daarna moest Jan een toren met bierblikken omgooien (daarom mochten deze niet bij de vuilnis). Ook werd hem nog een cadeau aangeboden, namelijk een wissellijst met daarin een Nassau-shirt met zijn eigen nummer 3 erop! Jan vond het prachtig en bedankte iedereen voor hun bijdrage.

IMG_7241 IMG_7247 IMG_7263 IMG_7268

Daarna werd RANJA met een lied, gezongen door de overige recreanten, in het zonnetje gezet en bedankt voor alle inspanningen om het paasweekend weer goed te verzorgen. Een boodschappenmand met leuke dingetjes en eten werd aangeboden.

couplet 1:
>
> het is 10 jaar geleden, dat het hier begon.
> het paasweekend in limburg, een idee van ron
> de busrit naar maastricht, was gezellig tot en met
> het zingen door de jeugd, dat was de je van het
> maar ook in ons huisje deden we heel wat
> na een bingo, drank en spelletjes, was iedereen goed zat.
>
>
> refrein:
>
> hup ranja hup
> dankzij jullie hebben wij plezier.
> hup ranja hup
> jullie zorgen altijd voor vertier
> hup ranja hup
> Ja, we komen overal
>
> met een groep als de recreanten,
> is het elke avond bal (2X)
>

>
> couplet 2
>
> En Jan doet het ontbijt met wat eieren hier en daar
> Maar ook bij de toernooien staat ranja voor je klaar
> En Ron regelt de wedstrijden met ploegen heel gewoon
> En Annemiek die wast de shirts, ze worden stralend schoon
> De ijskast is weer goed gevuld met eten, bier en wijn.
> En ’s avonds lekker keuvelen, dan begint pas echt de gein

> couplet 3
>
> we zijn 3 keer met pasen niet naar limburg geweest.
> In woudenberg, winterswijk en ook buurse was het feest.
> De paasvuren, het klootschieten, het fietsen en de step.
> en met het boerengolfen geef je hele harde mep.
> van een wandeling in maastricht zijn we danig in ons sas.
> een meid met hoge laarsen; goed te zien van ’t terrras.
>
> couplet 4
>
> volgend jaar met pasen, waar gaan dan naar toe
> friesland , drente , groningen of het land van mamma loe
> of gaan we weer naar limburg, daar zijn we goed bekend
> klimmen, wandelen, wijnproeven, lui zitten op je krent.
> kieken wat ’t wordt zoals de paardemelker zei.
> waar we ook naar toe gaan, we zijn altijd heel blij.
>

IMG_7809 IMG_7810

Ja, en ook toen was het nog niet afgelopen, want rond een uurtje of 11 werd Hans ten Rouwelaar verrast door de aankomst van dochters en schoonzoon in het huis! Hans is op eerste paasdag jarig en zijn gezin wilde dit graag met hem samen vieren. Dus Hans volledige verrast door de komst van Hidde en beide dames! Cadeautjes voor de jarigen, waaronder een fototaart, en om 0:00 uur natuurlijk zingen! Na nog een gezellige afsluiting ging iedereen richting bedje, want de volgende morgen zou het vroeg dag worden!

IMG_7823 IMG_7824 IMG_7833 IMG_7838

Zondag dus al om 7:30 uur ontbijt! Daarna klaar staan voor een gezellige rit met de huifkar (achter een tractor) in de richting van de Belgische grens gereden naar een landgoed, waar vanalles te doen was. De huifkarrit duurde een uur, maar werd opgevrolijkt door koffie met een stukje taart van de fototaart. Hans kreeg een cadeau van onze ploeg, namelijk deelname aan de whisky-proeverij.

IMG_7319

IMG_7861

Dat komt zeker goed van pas! Na de koffie en het ritje werden we ontvangen op het landgoed en werd ons verteld dat we een wandeling gingen maken naar het oude spooremplacement, waar ene Louis aan had gewerkt. Met behulp van de I-pad konden we in 3 groepen gaan lopen en het spoor volgen. Onderweg diverse vragen in een kruiswoordpuzzel beantwoord en de oplossing gezocht. Onderweg prachtige uitzichten en ook nu was het droog met een heerlijk zonnetje. Dat maakt wandelen wel gezellig! De groep van Hans S. kreeg onderweg “vogelles”. Helaas konden twee van de drie groepen de sleutel niet vinden omdat het weggetje via het tunneltje aan het eind nogal steil en modderig was. Maar toch op het eind het “geheim” van Louis kunnen ontrafelen.IMG_7325

IMG_7895 IMG_7901

Daarna was het tijd voor lunch met groentensoep, een heerlijke baguet gezond (Hidde at er zelfs 1½!), koffie/thee, limonade en zelfs nog  fruit en een yoghurtje! En toen was het nog niet afgelopen! We konden tevoren kiezen uit twee mogelijkheden, namelijk vlaaien bakken en in bomen klimmen. De vlaaienbakkers gingen gelijk aan de slag, terwijl de bomenklimmers mee mochten naar een parcours in de bomen aangelegd ergens op het terrein. Er was ook een nagebouwde tunnel, waar je doorheen kon wurmen. Hidde natuurlijk! Maar ook Hans tR, Gert Jan en Eric waagde een poging. De rest waagde zich er er niet aan. Jammergenoeg kreeg Gert Jan kramp en moest afhaken. De rest haalde het wel.

IMG_7910

Daarna mochten we ons gereed maken voor de survival door de bomen op ongeveer 4 meter hoogte, maar het was toch wel een beetje eng, dus de een na de ander durfde het toch niet aan. Uiteindelijk bleef slechts het gezin ten Rouwelaar met Hidde over. Hidde eerst, Patricia volgde snel en Bianca daarna. Toen Therese, maar zij had moeite met het touwwerk boven het water. Dit lukte bijna niet, maar omdat de achterblijvers bleven aanmoedigen kwam ze toch aan de overkant. Daar werd wel even flink uitgerust van de inspanning en het trillende lijf weer tot rust gebracht. De rest was weer makkelijk en als laatste “tokkelend” naar beneden. Dat ging ook snel! Patricia en Hidde gingen nog een keertje! Een streekborreltje voor de stress en nog even met de succesvolle family op de foto! Stoer hoor!

IMG_7917 IMG_7923 IMG_7937

Daarna nog even bijkomen met iets te drinken en de vlaaien bewonderen die de andere ploeg had gemaakt. Deze zouden worden bezorgd, nadat ze door de kok waren gebakken.IMG_7361

We mochten weer in de huifkar stappen, die ons onder het genot van een borreltje/biertje weer terug bracht naar ons onderkomen. Hans tR had nog een verrassing voor ons, namelijk een “verjaardagsbuffet” bestaande uit patat, kip en appelmoes (zie verslag 2005)!

IMG_7367

We lieten het ons heerlijk smaken. ‘s-Avonds lekker rustig aangedaan. Iedereen was moe van deze leuke dag! Om half 1 gingen de laatsten naar hun bedje.

Maandag alweer de laatste dag, die werd besteed aan het opruimen, inpakken een laatste kommetje koffie met een stukje zelfgebakken vlaai en rond de klok van 11:00 uur waren de auto’s gereed voor vertrek.

IMG_7972

Op aanraden van Peter nog een ommetje gemaakt via een tweetal aspergetelers, waarbij de tweede degene was die Peter eigenlijk bedoelde! Heerlijk nog even in de zon een ijsje gegeten, asperges en aardbeiden gekocht voor thuis en daarna richting Amsterdam gereden.

Het was opnieuw weer een heel gezellig paasweekend. We kunnen niet wachten tot volgende jaar!

Therese

Geef een reactie