Over Oranje-Nassau

Amsterdamse Christelijke Korfbal Vereniging
Oranje-Nassau

De korfbalvereniging Oranje-Nassau werd in 1919 opgericht. Sinds 1975 spelen we op zaterdag onze thuiswedstrijden op Sportpark ’t Loopveld aan de Kalfjeslaan waar we een eigen clubhuis en kunstgrasveld tot onze beschikking hebben. De vereniging bestaat uit zo’n 160 leden. Deze zijn onderverdeeld in senioren, jeugdleden, recreanten en niet-spelende leden. Misschien vanwege het feit dat ons veld en clubhuis zo vlak bij Uilenstede en de VU liggen, zijn we een vereniging die in de loop der jaren heel wat studenten als lid heeft mogen inschrijven.

senioren
Op dit moment nemen we met 6 teams deel aan de competitie. Het eerste team speelt in de zaal 2e klasse, en op het veld 3e klasse. Uiteraard zijn de successen van de verschillende teams wisselend, maar over het algemeen wordt er met veel plezier getraind en gespeeld! De trainingen zijn op maandag- en woensdagavond.

jeugd
De jeugdafdeling van Oranje-Nassau groeit nog steeds. Spelers van 6 tot 18 jaar zijn verdeeld in verschillende leeftijdsgroepen, namelijk: welpen, pupillen, aspiranten en junioren. Deze indeling zorgt ervoor dat iedereen tegen gelijkwaardige teams speelt.

Voor iedereen is er tijdens het seizoen elke woensdag een training die verzorgd wordt door de seniorenleden. Soms wordt er een beroep op de ouders gedaan om bijv. de kinderen naar uitwedstrijden te brengen. De commissie ‘Sociale Zaken’ organiseert, buiten het korfballen om, regelmatig feestmiddagen en andere leuke activiteiten, zoals een talentenjacht, zwemmen, een vossenjacht en nog vele andere dingen. Tot slot is er elk jaar het zomerkamp, voor de meeste jeugdleden het hoogtepunt van het jaar.

studenten
Sinds enkele jaren wordt via de ASVU ook korfbal als sport aangeboden. Studenten kunnen tegen een speciaal studententarief bij Nassau komen trainen en/of competitie spelen. Kijk voor meer informatie op het speciale studenten-deel.

recreanten
Er is bij Oranje-Nassau ook een enthousiaste groep recreanten. Zij komen eenmaal per week naar het veld of naar de zaal om daar iets aan korfbal te doen. Zij doen niet (meer) mee aan de competitie, maar er worden wel diverse toernooien in Noord-Holland georganiseerd, waar zij aan mee doen. Tevens zijn er vele aktiviteiten, zoals het paasweekend, teamuitjes, sinterklaas en kerstviering en diverse etentjes en na iedere training of toernooi de 3e helft.
Meer informatie, klik hier.

contributie
Oranje-Nassau streeft er naar het lidmaatschap van de vereniging voor iedereen betaalbaar te houden. Door acties én door steun van onze sponsors lukt dat ook. Hieronder staan de contributiebedragen voor het seizoen 2016-2017:

Let op: er is een nieuwe regeling, waardoor u minder contributie betaalt, dankzij ONze sponsor La Falote.
Dit betekent: korting op onderstaande bedragen:
het 1e jaar krijg je een korting van 20 %
(voorbeeld: als u nu seniorlid wordt betaalt u maar 188,00 ipv 235,00; )

Senioren € 235
Junioren € 182
Aspiranten € 134
Pupillen € 102
Recreanten € 134
Studenten € 180
Niet spelend € 87
AR € 117
Kangoeroe € 22

 

Dankzij sponsoring door eethuisje La Falote krijgen nieuwe leden  een korting van 20% op hun contributie. Het 2e jaar 30 % en het 3e jaar zelfs 40 %.