Jeugdkamp

Jeugdkamp 2015

Zoals ieder jaar was de eerste week van de zomervakantie door veel van de ouders vrij gehouden zodat de kids mee konden op kamp. Het thema was dit jaar Ik hou van Holland.

Het bijzondere van dit jaar was dat er veel nieuwe deelnemers meegingen, waaronder zelfs drie kangoeroes. Hugo, Joost en Nico mochten als echte kleintjes gezellig een week mee. Ook Alyssa, Jesse en Boet gingen voor het eerst mee op kamp.

Het was een super leuke week! De zon liet zich regelmatig zien en er was genoeg waterpret om af en toe af te koelen. Zoals ieder jaar hebben we de speurtocht gelopen, mochten de oudsten een dag zelf op pad en heeft iedereen fanatiek meegedaan naar het zoeken naar de vossen in Arnhem. Wij hebben zelfs Koningsdag gevierd en met wc-brillen door de bossen gegooid.

Wil je volgend jaar ook mee op kamp? Dat kan! In 2016 gaan wij van 16 t/m 23 juli weer op kamp!!

Hopelijk tot dan,

Iris

 

Jeugdkamp 2012

Zaterdag
Nadat de hoofdleiding een kwartier te laat was bij het verzamelen en wij alle spullen die mee moesten al naar het hek hadden verplaatst, kwamen de eerste deelnemers met veel enthousiasme en spullen richting de kantine. Ze hadden er allemaal zin in. Eenmaal de ouders uitgezwaaid te hebben konden we vertrekken naar Oosterbeek, in de bus is er veel gezongen en alvast hard geoefend om het kamplied te zingen. In Oosterbeek aangekomen, snel de spullen uit de bus getild en verzameld op de dijk. Daar vertelde Hidde net als ieder jaar weer wat wel en wat niet mocht. Daarna renden de kids al snel richting de slaapzalen om daar het mooiste plekje uit te kiezen.

Verder hebben de kids die dag de omgeving verkend met hun groepjes en werd de dag afgesloten met een bos- en geluidenspel. De kleintjes gingen naar bed, de middelste en oudsten mochten nog mee het bos in voor een verhaal. Op de terugweg lagen Ellen, Marthe, Lisa, Sanne en ik ze op te wachten in de bosjes om ze te laten schrikken.

Zondag
Linda was even vergeten dat ze dit jaar de wekker niet was, en verblijdde ons dus om 06:00 met haar wekker, die ze vervolgens op snooze had gezet zodat we om 06:05 weer werden verblijd met een hoop gegil vanuit haar telefoon.Na het ontbijt werden al snel de kleinsten, Marthe en Iris op pad gestuurd om Wally te zoeken. De andere groepjes vertrokken daarna om de Wally speurtocht ook te gaan lopen. De meeste groepjes waren binnen vijf uurtjes weer terug en kenden alle vriendjes van Wally. De eerste teken werden ontdekt en er kon een competitie beginnen. Idris was de winnaar met maar liefst vier teken op de tweede dag. Na het eten was er tijd voor een bosspel met de Berlijnse muur. Kort daarna hebben de oudste en een paar middelste de nachtorriëntatie bewandeld. Om 00:00 was Collins jarig, nadat we hard voor hem hadden gezongen ging iedereen naar bed.

Maandag
“sta op, sta op, sta op, sta op, sta op, sta op, sta op en dans met mij!” klonk er door de speakers. De kids werden langzaam wakker en snapten het niethelemaal.. De leiding lag nog in bed. Het ene kind stond op, de ander bleeflekker liggen. Na ander halfuur zaten we eindelijk aan het ontbijt. De leidingwas die dag de oudste oudste groep. Hagelslag vloog door de lucht, de boterhammen werden dubbel belegd en pindakaas werd bij de buurman op zijn hand gesmeerd in plaat van op het eigen brood. “Er is toch geen leiding, dus alles mag!” Al snel hoorden we Piet, Pien, Sharon, Ernst, Hugo, Cees, en Martine door de speakers. We gingen beginnen met een kleding-pimp-actie. Daarna was het tijd voor levend packman. Dat werd als snel te warm en nadat Hugo de tip van de week gaf (Hidde is gek op water) leidde dat dus tot een watergevecht uit.

Die avond hebben wij als oudste oudsten de kids geleerd om over te lopen..Zonder veel succes. Het was net een kudde olifanten die via de brandtrap naar de mannen overliepen. Stipt om 00:00 veranderden de oudste oudsten weer in leiding en was het al snel stil in de Trappershorst.

Dinsdag
Het opstaan ging dit keer weer vreemd. Nu kwam het door de jongens, in plaats van dat ze hun borden pakten om te gaan ontbijten renden ze met al hun slaapspullen de toren in. Strafcorvee dus! Tijdens het ontbijt werd Renée ontvoerd en gingen de oudsten de hele dag naar haar opzoek. De jongsten gingen naar de speeltuin en de middelste opzoek naar de leiding als baby’s/peuters.
’s Avonds was er een kampvuur met aansluitend een bivak.

Woensdag
Micha is jarig en dat werd gevierd met een halfuur uitslapen! De oudsten hebben vervolgens hun spel: levend kwartet georganiseerd. ’s Middags was er tijd voor de zeskamp en daarna hebben we heerlijk gegeten.

Donderdag
De grote dag, de enige dag waarop bekend is wat er gaat gebeuren. De vossenjacht was ook dit jaar weer op donderdag. Met zijn allen lopen naar de bushalte, liedjes zingen en maar hard hopen dat het niet een chagrijnige buschauffeur is die de bus bestuurd. Aangekomen in Arnhem, snel de kids de stad ingestuurd om vervolgens onze outfit aan te doen om de hele dag mee voor paal te staan. Pino, de schoenveter, een oud mannetje, de oermens, Lambic, de muzieksmurf, de klaver aas, een bloementjesgordijn en roodkapje waren om half 3 door bijna iedereen gevonden.

jegdkkkkk

Bij de trappershorst zijn de kids voor zichzelf gaan koken. Na het koken werd er lekker gegeten. Vervolgens waren de buikjes weer goed gevuld om te gaan oefenen voor de bonte avond.

Vrijdag
De laatste dag. Hij begon al super met een uur uitslapen. Na het wat gehaasteontbijt vertrok de groep weer naar de bushalte. Het zonnetje scheen, de kids waren vrolijk, we gingen zwemmen en morgen weer lekker naar huis.

Bij het zwembad aangekomen lazen we dat er geen ondergoed onder de zwemkleding gedragen mocht worden. Dat leverde vooral bij Jaïr een bezorgd hoofd op.
Deze week werd afgesloten met een leuke bonte avond. Veel quizen, dansjes en anderen acts hebben de avond gevuld. Na het dansen mocht iedereen lekker naar bed. Want we moesten weer vroeg op.

Zaterdag
Aangekomen bij de kantine waren bijna alle ouders er weer om de kids in ontvangst te nemen. En heeft de leiding de week afgesloten met een etentje.
Hopelijk tot volgend jaar!

Iris