Oranje-Nassau, Kracht Door Combinatie

In 2019 bestond de Amsterdamse Christelijke Korfbalvereniging Oranje-Nassau honderd jaar, een mijlpaal die niet alle verenigingen gegeven is. Een typisch moment om terug te kijken: hoe is het begonnen en hoe heeft Oranje-Nassau zich in die honderd jaren steeds weer moeten en kunnen aanpassen. Het jubileumboek is een poging dat verhaal vast te leggen, met Oranje-Nassau als stralend middelpunt maar ook met een schuin oog naar gebeurtenissen in de (korfbal)wereld buiten de vereniging. Het gaat over Amsterdam en Amstelland, de Christelijke grondslag, Korfbal en vooral de Vereniging: ACKV Oranje-Nassau.

Honderd jaar geschiedenis samenvatten in één boek is uitdagend en misschien zelfs overmoedig. Is een boek de juiste vorm en is er voldoende tijd om alles uit te zoeken en te beschrijven? Soms is er maar een manier om daarachter te komen – gewoon doen! En gewoon doen past in de traditie van Oranje-Nassau.

Geen Boek-en-Bal, maar gepaste presentatie
Op zaterdag 26 september 2020 was het een gepaste drukte of in ieder geval een drukte op gepaste afstand bij de kantine. Niet alleen omdat de Kangoeroe Klup een samenscholing op het veld had en bij de jeugd de F en C die dag in actie kwamen, maar vooral omdat het ‘langverwachte’ jubileumboek eindelijk kon worden opgehaald. Helaas geen Boek-en-Bal zoals vooraf bedacht, maar toch een mooi moment om elkaar weer eens te zien en te spreken.

De oud- en oudere leden bewaarden het lezen van het boek voor een regenachtige zondagmiddag en gebruikten het moment om weer eens in het echt met elkaar bij te praten, maar de jongste jeugd kon daar niet op wachten en dook in de kantine direct in de boeken om zich door oude verhalen tot grootse prestaties te laten inspireren…  het verleden en de toekomst zijn bij Oranje-Nassau in goede handen!

Fietsroute A

Een rondje Amsterdam

Pak de fiets
Omdat lezen leuk is, maar beleven nog leuker zijn er twee fiets- en één wandelroute bedacht om op je eigen tempo een reis langs de geschiedenis van Oranje-Nassau te maken. Er kan gewandeld worden door Amsterdam-Zuid en voor de fietsers zijn er twee ‘rondjes’ die beginnen bij de kantine op Sportpark ’t Loopveld. Het kleinste rondje  blijft in Amsterdam en de grotere ronde voert door Amstelland. Alle bezienswaardigheden zijn met behulp van Google Maps te vinden.

Klik op de kaart hiernaast om naar de routes te gaan.

 

Dank
Als schrijver van het boek was het leuk om alle enthousiaste reacties te horen en zeker ook om in de bloemen gezet te worden. Ook een fles wijn als inspiratiebron wordt gewaardeerd – wie weet tot welk nieuw creatief proces dat weer aanzet…

Het boek is nog steeds te verkrijgen: klik daarvoor op het boek hiernaast.

 

 

Inkijkje
Klik op het boek om een voorproefje te krijgen.

Voorbeeld Jubileumboek