Korfballeague van 11 naar 12 teams.

 3 juli 2020 om 22:36 door Eric

Waar het in de voetballerij niet lukte om een eerlijk promotie/degradatiebeleid toe te passen, is het korfbalverbond er wel in geslaagd om een aanvaardbare promotie/degratiesysteem te bedenken voor de zaalcompetitie.

Eerst werd de korfballeague uitgebreid van 10 naar 11 teams. Nu is het aantal teams opgetrokken naar een even aantal, t.w. 12 teams d.m.v. loting . Dit heeft als voordeel dat er geen team vrij is, wat zeker in de laatste speelrondes tot competitievervalsing zou kunnen leiden, d.m.v. voorkennis.

De gelukkige is Oost Arnhem. Ooit landskampioen met kanonnen als Erik Wolsink en Bram van der Zee.

Eric.

——————————————————————————————————–

Hier het artikel van het KNKV:

In de vergaderingen van respectievelijk 6 en 21 april jongstleden heeft het Bondsbestuur besloten, dat de zaalcompetitie 2019/2020 niet werd uitgespeeld en dat in het top- en wedstrijdkorfbal de tussenstand als eindstand geldt, met toepassing van de promotie- en degradatieregeling. Tegen die laatste beslissing heeft een aantal verenigingen bezwaar aangetekend.

Na toepassing van hoor en wederhoor heeft het Bondsbestuur op 12 juni jongstleden besloten het eerder genomen besluit te handhaven. Nadien heeft een aantal verenigingen een verzoek ingediend om in het seizoen 2020/2021 lager te mogen spelen. Daarnaast is het Bondsbestuur tot de conclusie gekomen dat een volwaardige competitie, zonder telkens een vrije speelronden voor één van de teams, beter aansluit bij de ambities in de hoogste competities en tot een kwalitatief meer hoogwaardige competitie leidt. Uitbreiding Korfbal League en Dames Topklasse

Om bovenstaande argumenten wordt de Korfbal League voor het seizoen 2020/2021 uitgebreid van elf naar twaalf teams. Komend seizoen wordt, door een versterkte degradatieregeling, richting het seizoen 2021/2022 het aantal teams weer teruggebracht naar tien. Om de nu vrijgekomen Korfbal Leagueplaats is geloot tussen – en in het bijzijn van vertegenwoordigers van – de overgebleven play-offkandidaten CKV Nieuwerkerk en Oost-Arnhem. Het lot heeft dinsdag 23 juni bepaald dat Oost-Arnhem in het seizoen 2020/2021 in de Korfbal League speelt.

Om dezelfde redenen wordt evenzo de Dames Topklasse voor één seizoen naar tien ploegen uitgebreid. Hierdoor speelt Spes (M) ook in het seizoen 2020/2021 in de Topklasse.

Gevolgen
Dit besluit heeft gevolgen voor alle onderliggende klassen, waarin alle poules aangevuld worden tot acht teams. Team Competitie gaat hiermee aan de slag en zal de betrokken verenigingen hierover zo spoedig mogelijk informeren. Ook de verdere gevolgen voor het programma en de toegekende speelnummers zal Team Competitie zo spoedig mogelijk communiceren.


Lees hier het bericht van Oost Arnhem

lees het bericht van korfbal-kijken.nl

korfbal-kijken: verdere aanpassing hoofdklasse

Geef een reactie