Fortuna wint Europacup

 13 januari 2020 om 02:48 door Eric

Een weekend met veel kampioenen. Bij het schaatsen sleepte Nederland de meeste medailles in de wacht bij het europees kampioenschap afstanden. Rusland werd goede tweede. Zoals Rintje Ritsma terecht opmerkte zijn het wel erg veel wedstrijden, waardoor zo’n gouden medaille minder glans krijgt.

Mooi was het dat Antoinette de Jong toch nog een gouden plak op de teampersuit, een van de 3 teamonderdelen naast de malstart en teamsprint.

Dan was er nog het WK van de BDO darts. In de loop van het toernooi maakte Wayne Warren al een sterkte indruk door steeds na een achterstand terug te komen en triple twenties aan elkaar te rijgen. Hij won ook de finale op deze manier van zijn landgenoot Jim Williams. Een mooie prijs voor een debutant winnaar. Net als bij de PDC, waar  een debutant winnaar was, de veelkleurige Peter Wright pakte ook in tranen de titel.

En in Boedapest werd Fortuna bij de korfballers Europees kampioen. In de finale werd het belgische Kwik afgedroogd. Kwik had daarvoor met veel moeite van duitsland en portugal gewonnen.

Eric

—————————————————————————————————————————

Fotograaf: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

——————————————————————————————————————–

De finale van de Europa Cup 2020 ging tussen de Nederlands Kampioen Fortuna/Delta Logistiek en Belgisch Kampioen Kwik. De titel werd een makkelijke prooi voor de Delftse ploeg, waar het trainersduo Ard Korporaal/Damien Folkerts het contract met drie jaar verlengde.

Voor alle informatie omtrent de Europa Cup kijk je op korfbal.nl/europacup2020.

Fortuna – Kwik
Daan Preuninger kampte met een blessure, waardoor hij niet kon spelen en Kaj Esser een plek in de basis kreeg. Het was diezelfde Esser die de score opende, door een strafworp te verzilveren. In het eerste kwart miste Fortuna nog de scherpte en werden veel opgelegde kansen niet verzilverd. Doordat de ploeg veel verdedigende rebounds pakte, kwam Kwik er eigenlijk niet aan te pas en was de spanning ver te zoeken.

Lees hier meer


Geef een reactie