Finale Nederland U21 – Belgie U21

 19 oktober 2019 om 00:28 door Eric

Met een ruime zege op Duitsland U21 (36-10) is Talent TeamNL Korfbal doorgestoten naar de finale van het IKF U21 European Korfball Championship in Tsjechië. In die eindstrijd treft het zaterdag België U21, dat afrekende met Engeland U21.
In wederom een sfeervolle hal begon Talent TeamNL Korfbal in nagenoeg dezelfde basisopstelling waarmee het in de tweede poulewedstrijd tegen Tsjechië U21 speelde. Alleen stond nu Roos van Groen op de plek van Eline Haan. Het team van bondscoach Kees Vlietstra keek snel tegen een 0-1 achterstand aan, waarna Bo Oppe de eerste score voor Nederland aantekende. Tot 4-3 ging het gelijk op, maar Talent TeamNL Korfbal liep in de laatste drie minuten van het eerste kwart uit naar 9-3 en toen was het duel beslist. Bij rust was het 19-5 en in de tweede helft, waarin Vlietstra viermaal wisselde, bouwde Talent TeamNL Korfbal de score verder uit: 36-10. Bo Oppe en Jordi van Elburg lieten allebei zeven treffers noteren, terwijl Brett Zuijdwegt werd uitgeroepen tot Player of the match. Fraaie combinaties
Bondscoach Vlietstra: “We begonnen slordig, waren niet gefocust genoeg. Dat resulteerde in veel balverlies. Daarna werd het snel beter en was het na het eerste kwart wel klaar. Duitsland U21 bleef gas geven, waardoor we werden gedwongen om goed samen te blijven spelen. Daar slaagden we in en dat leidde tot fraaie combinaties en mooie doelpunten. Toen Duitsland, met het oog op de strijd om brons, door begon te wisselen, lukte het ons om met veel energie te blijven spelen en scherp te blijven richting de finale.” In die finale hebben Vlietstra en zijn team veel zin. “We gaan nu een plannetje maken. De groep staat er goed op, we zijn fit en vol goede moed om die finale – een cliche, maar dat is écht een wedstrijd op zich – te gaan spelen.” Talent TeamNL Korfbal speelt zaterdag om 15.30 uur die finale tegen België U21, de regerend titelhouder.

Voor de livestream klik op onderstaande link:

https://www.worldkorfball.sport/matches/belgium-u21-netherlands-u21-2567

Door: Redactie Korfbal.nl
Fotograaf: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Geef een reactie