De eerste prijs van het seizoen is binnen!!!

 11 oktober 2017 om 20:04 door Marielle

Zaterdag 7 oktober 2017, 7 minuten voor 7 in de avond. Een mooie tijd om even een verslagje te gaan schrijven over de wedstrijden van onze F1 en E1 afgelopen ochtend tegen Swift. Die waren het beiden immers meer dan waard!!

We gaan dus eerst even een flink stukje terug in de tijd. Dat scheelt dan hoeven we het over een groot deel van de dag niet meer te hebben. Dit natte gedeelte slaan we gewoonweg maar even over. Net alsof al die natte regen niet gevallen is…

Goed, we begonnen vanmorgen om 10.30 begon bij Swift met de wedstrijd Swift F1 tegen ON F1. Emmy was er deze week niet maar Sanne en Martine hadden wel gewoon de beschikking over Hugo, Stef, Meysa, Dax, Laurens en Nina. Welgeteld 6 super gemotiveerde F-jes, meer dan genoeg om een superspeler te gaan inzetten indien dat nodig moest zijn. Want 1 ding was zeker; onze F wilde vandaag winnen!

Het mooie van deze wedstrijd was dat Swift ook heel graag wilde winnen en de eerste 10 minuten ging dan ook volledig gelijk op. Na 0-1 voor ons kwam Swift met 2-1 voor en bij 2-2, bij de eerste wissel, kregen Stef en Meysa de gelegenheid om zich te laten zien. Die kans grepen ze meteen en al snel kwamen we weer op voorsprong, 2-3. Swift kreeg in deze fase nog erg mooie kansen, eigenlijk totdat bij een ogenschijnlijk onschuldige botsing een jongen van Swift aan zijn knie werd geraakt en klaarblijkelijk niet meer verder kon. We hebben hem daarna niet meer gezien. Voor die arme jongen was dat natuurlijk vervelend maar voor de wedstrijd was dat cruciaal, bleek achteraf. Toen Nassau namelijk vlak voor rust 2-5 had gemaakt en Swift dus na rust een superspeler in mocht zetten bleek dat ze daar niemand meer voor hadden. Swift ging dapper verder met 4 meisjes. Die deden zeker hun best maar tegen bijvoorbeeld Hugo, Nina, Dax en Laurens konden ze niet op natuurlijk. Het ging bij ons immers steeds beter. Er werd goed overgegooid en met name heel goed gekeken wie het beste vrij stond om te schieten. Het team draaide als een tierelier!

En zo bleven ze maar scoren en scoren zodat de teller uiteindelijk stopte bij een 4-14 eindstand.

Sanne en Martine riepen het team toen even bij elkaar en zij wisten iets wat nog niet tot iedereen was doorgedrongen: De F1 was zojuist KAMPIOEN geworden!

Dat was een grote verrassing natuurlijk en toen bleek dat Maaike ook nog eens hele mooie kampioensbekers had geregeld en een prachtige kampioenstaart was het feest compleet. Jammer dat Emmy er niet was maar uiteraard krijgt zij binnenkort de beker hoogstpersoonlijk van de trotse trainers Sanne en Martine overhandigd.

On F1; namens heel Oranje-Nassau: gefeliciteerd!!!

Onze E1 moest daarna nog spelen bij Swift maar helaas zat daar een flinke tijd tussen. Zo konden beide ploegen weinig van elkaar wedstrijden zien en dat was echt jammer hoor. De wedstrijd van de E werd immers 1 groot spektakelstuk!

Bij de E ontbrak Sara-Lin zodat Joachim, Lisa, Oliva en Karlijn dus automatisch een hele wedstrijd konden spelen. Thuis hadden we goed gespeeld tegen Swift, we waren toen met 2-0 voorgekomen en vanaf toen schoot 1 dame achter elkaar raak. De eindstand was zelfs 3-10. We waren dus gewaarschuwd voor Swift!

En ja hoor, binnen een paar minuten scoorde die zelfde dame weer. 1-0 voor Swift. Maar het bleek al snel dat het Swift toch niet zo heel makkelijk af ging. Nassau kreeg minstens net zoveel kansen en verdedigend kregen ze de tegenstanders steeds beter onder controle. In deze fase strafte Swift echter elk foutje af en dat leverde een 3-0 ruststand op. Maar nog niet kansloos…

Sterker nog, de E1 was ook helemaal niet van plan om sowieso te gaan verliezen. De schoten gingen vallen en langzaam maar zeker kwamen we dichterbij. 3-1 door Olivia, 3-2 door Joachim, 3-3 door Karlijn. Het leek zelfs even 3-4 te worden door Joachim maar daar stak de scheids een stokje voor. Ze floot voor verdedigd. Hoe Jammer was het dan ook toen Swift 2 minuten voor tijd uit een min of meer soortgelijke situatie de 4-3 maakte en dat deze toen wel werd goedgekeurd.

De wedstrijd was echter nog niet afgelopen en onze E-tjes deden er dan ook alles aan om als nog het dik verdiende punt binnen te halen. Dat lukte helaas niet meer maar met zo’n wedstrijd mogen jullie dik tevreden zijn hoor. Lisa, Karlijn, Olivia en Joachim; Linda, Chantal, Reino en Kirsten waren harstikke trots op jullie. Goed gespeeld!

Groetjes,

Pieter

Geef een reactie