Or.Nassau 1 – Eemsvogels 1

 22 oktober 2019 om 22:26 door Eric

Na de mooie overwinning in de vorige week stond voor De Eemvogels deze week de uitwedstrijd tegen Oranje-Nassau op het programma. Beide teams stonden onderaan de ranglijst. Winst zou direct een plek in de middenmoot betekenen en het team nam met niets minder dan dat genoegen. Op een stroef veld werd het een zeer stroeve wedstrijd. Verdedigend had De Eemvogels de zaakjes echter wederom prima op orde. Bij rust stond het 4-5 en in de tweede helft werd dit uitgebreid naar een 6-10 overwinning.

De weersomstandigheden waren deze week, ondanks de wind, nog vrij aardig. Op een groot veld was het desondanks zoeken naar doelpunten. In de beginfase werd er nog wel regelmatig gescoord. De openingstreffers waren voor de thuisploeg. De eerste treffer van de Soesters kwam van de hand van Rianne Koning. Met haar tweede vrije bal scoorde ze ook haar tweede doelpunt van de wedstrijd. De overige doelpunten in de eerste helft werden allemaal gemaakt door Mark Luijk. Hij kwam vaak goed door en scoorde zowel van afstand, als met een doorloopbal en een strafworp. Bij rust stond het 4-5, aan De Eemvogels de taak dit in de tweede helft uit te breiden.
Direct na rust werd er gescoord door De Eemvogels. Na goed uitverdedigen door het aanvalsvak werd de bal heroverd en de score op twee verschil gebracht. Rianne Koning en Jeremi Mast leken vervolgens de wedstrijd in het slot te gooien door het verschil op vier te brengen, 4-8. Slordigheden en onhandige keuzes aan het einde van de wedstrijd brachten de spanning nog iets terug. De thuisploeg wist nog twee keer te scoren. Verder liet De Eemvogels het niet komen. Aanvoerder Jeroen van Kappel scoorde met nog twee doorloopballen en bracht daarmee de eindstand op 6-10. Van de scheidsrechter kregen we vervolgens nog twee gratis doelpunten maar dit zal vermoedelijk nog gecorrigeerd worden. Wij gaan dus uit van een 6-10 eindstand.
Een prima overwinning voor De Eemvogels die daarmee op een gedeelde vierde plaats komen. Volgende week staat de laatste veldwedstrijd voordat we de zaal ingaan op het programma. De wedstrijd start om half 4.
Doelpuntenmakers: Rianne Koning 3x, Mark Luijk 3x, Jeroen van Kappel 2x, Jeremi Mast 1x, Jordi Mast 1x

Bron: site Eemsvogels

Geef een reactie