E.K. onder 21

 11 oktober 2019 om 11:33 door Eric

livestream catalonie nederland 17 okt 10.30.

https://www.youtube.com/watch?v=by6gcID-1t0

 

================================================================

Van 15 tot en met 19 oktober speelt Talent TeamNL Korfbal in Tsjechië het IKF U21 European Korfball Championship. Talent TeamNL Korfbal speelt in de poulefase tegen Engeland U21, Tsjechië U21 en Catalonië U21.

.
Programma poulefase
15 oktober 10.30 uur vs Engeland U21
16 oktober 16.30 uur vs Tsjechië U21
17 oktober 10.30 uur vs Catalonië U21

Op 18 en 19 oktober worden de kruisfinales en finales gespeeld.

Meer info vind je hier.

Bron: https://www.korfbal.nl

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Talent TeamNL Korfbal speelt dinsdagochtend tegen Engeland U21 het eerste groepsduel van het IKF U21 European Korfball Championship in Prostějov, Tsjechië. Woensdag treft het Tsjechië U21 en donderdag Catalonië U21, vrijdag en zaterdag staan de kruisfinales en finales op het programma. Bondscoach Kees Vlietstra: “Goud is het hoogste doel.”

Na een China-trip en wekenlang tweedaagse trainingssessies op Papendal is het voor U21 nu tijd voor het echte werk. De selectie vloog zondagmiddag van Schiphol naar Praag, om zondagavond in Prostějov aan te komen. Daar trainen de talenten vandaag voor het eerst in de hal.

“We hebben hard getraind”, vertelt Vlietstra vanuit Prostějov. Door een heupoperatie moest hij zelf onlangs enkele trainingen missen, maar bij terugkomst genoot hij van de groep, die vol aandacht bezig is om het beste resultaat te halen. “We hebben door blessures wat wisselingen gehad – Danielle Boadi en Carlo de Vries moeten het toernooi aan zich voorbij laten gaan -, maar dat weerhoudt ons er niet van ons straks ons beste korfbal te laten zien. Hopelijk wordt dit winnend korfbal, want goud is het hoogste doel.”

Laatste keer winst voor België U21
Het EK U21 is sinds 1981 tienmaal gespeeld en achtmaal nam Nederland de beker mee naar huis. In 1986 én de laatste keer in 2014 wonnen de Belgen de Herman Duns Wisselbeker. Bij sommigen staat nog in het geheugen gegrift hoe Nederland vijf jaar geleden in de slotseconde van een achterstand terugkwam, in de verlenging tot scoren kwam, maar alsnog de gelijkmaker en de beslissende golden goal van Brent Struyf (24-25) moest incasseren.

Vlietstra kent de historie, maar geeft aan dat er van revanchegevoelens geen sprake is. “Dat was een compleet andere groep. We zijn enorm gebrand om te winnen en dat staat hier helemaal los van.”

U21 in plaats van U23
Tot slot. Voor wie afvraagt waarom het sinds juli 2014 meer dan vijf jaar geduurd heeft voor het volgende EK U21 zich aandiende: tot de Internationale Korfbalfederatie in 2017 besloot om jaarlijks een U21-event te houden, was er eens in de vier jaar een EK U21 en een WK U23. Het besluit van de IKF hield dus in dat het WK U23 in 2016 het laatste event in deze leeftijdscategorie was en dat er sinds 2018 het ene jaar een WK U21 en het andere jaar een EK U21 is. In juli 2020 is het WK U21 in Hsinchu City, Taiwan.

Livestream, informatie en Instagram
Het duel tegen Engeland U21 begint dinsdag om 10.30 uur en is hier te bekijken. Meer over het EK U21 vind je hier.

TeamNL Korfbal volg je via Instagram via jongoranjekorfbal.

Sanne Alsem (Fortuna/Delta Logistiek)
Willemijn Bouwens (TOP/Arnemuiden)
Roos van Groen (Fortuna/Delta Logistiek)
Eline Haan (LDODK/Rinsma Modeplein)
Lindsy Krop (GG/IJskoud de Beste)
Sanne van der Werff (PKC/SWKGroep)
Saskia van der Zee (DVO/Accountor)
Brett Zuijdwegt (PKC/SWKGroep)
Kevin Dik (GG/IJskoud de Beste)
Jordi van Elburg (DeetosSnel)
Julian Frieswijk (LDODK/Rinsma Modeplein)
Julian Middelkoop (KCC)
Joren van Nieuwenhuijzen (Fortuna/Delta Logistiek)
Randy Oosting (PKC/SWKGroep)
Bo Oppe (KCC)
Koen van Roekel (DVO/Accountor)
Staf Talent TeamNL Korfbal
Bondscoach – Kees Vlietstra
Assistent-bondscoach – Ruben Boode
Fysiotherapeut – Ada Jansen
Arts – Anne van Vegchel
Teammanager – Albert Nijenhuis

Geef een reactie