Kom meetrainen!

Gezelligheid. En leuk korfballen. Dat is Oranje-Nassau. Van jeugdkamp tot studenten-toernooien, van themafeesten tot selectieweekends en natuurlijk onze zeer succesvolle Kangoeroe Klup.

Ben je student? Klik dan hier voor meer info over ons studentenlidmaatschap.

dinsdag 13 april halve finales + verslagen

 11 april 2021 om 15:33 door Eric

Het derde halve finaleduel tussen Fortuna korfbal en K.V. Koog-Zaandijk
start dinsdag om 20.00 uur (Delft) en staat onder leiding van Peter van der Terp en Stan de Groot.

 

De beslissende strijd tussen PKC  en TOP
begint dinsdag om 20.30 uur (Papendrecht) en bij dit duel is de arbitrage in handen van Marco van der Lucht en Rick Voskamp.

 

————————————————————————–

Do or die, erop of eronder. Er telt maar één ding vandaag: winnen. Voor onze ‘Final Four’ is dit de allerlaatste kans om een plek in de Korfbal Leaguefinale te bemachtigen. Wie houdt zijn of haar zenuwen het langst in bedwang? En wie staan er aanstaande zaterdag in Rotterdam Ahoy tegenover elkaar? 

Klik op de thumbnail voor de livestreamlink. Dit artikel wordt gedurende de komende dagen aangevuld.

20.00 uur Fortuna/Delta Logistiek – KZ/Thermo4U

20.30 uur PKC/Vertom – TOP/LITTA

Bepalingen verlenging, golden goal en strafworpen
Wat gebeurt er als dinsdag of zaterdag de wedstrijd  na reguliere speeltijd gelijk eindigt?

-Vijf minuten verlenging, balbezit voor team dat aan einde van reguliere speeltijd gecontroleerd balbezit had
-In verlenging opstelling en speelrichting zoals aan einde van reguliere speeltijd
-Bij gelijke stand na verlenging golden goal, maximaal vijf minuten
-In golden goalperiode opstelling en speelrichting zoals aan einde van reguliere verlenging
-Eerste doelpunt in golden goalperiode is direct beslissend (geen herkansing)
-Wordt er in de golden goalperiode niet gescoord, dan strafworpen
-Strafworpen volgens sudden deathprincipe.

De precieze bepalingen vind je hier.

=======================================================

Recap #12.3: PKC en Fortuna treffen elkaar opnieuw in finale

 

Net als in 2019 en 2013 gaat zaterdag de Korfbal Leaguefinale in Rotterdam Ahoy tussen PKC/Vertom en Fortuna/Delta Logistiek. In het derde en beslissende halve finaleduel was Fortuna met 22-15 te sterk voor KZ/Thermo4U, terwijl PKC afrekende met TOP/LITTA: 29-19.

Dit artikel wordt gedurende de komende dagen aangevuld.

Fortuna/Delta Logistiek – KZ/Thermo4U
In Delft slaagde KZ er niet in om regerend kampioen Fortuna nogmaals te verschalken. De gasten bleven driekwart wedstrijd bij, maar zagen toen Fortuna weglopen en stonden uiteindelijk met lege handen.

Bij Fortuna keerde Nik van der Steen terug in de basis, terwijl KZ weer kon beschikken over Emiel de Kruijff. In de eerste fase van dit beslissende play-offduel vielen er veel doelpunten, tegen een hoog percentage. Toen de eerste storm ging liggen, viel Fortuna op scorend vlak enigszins stil, terwijl KZ wel bleef scoren en een gaatje van twee pakte (4-6). Van der Steen zette met twee doelpunten op rij de Fortunezen weer naast KZ, maar in het andere vak was het stroperig. Harjan Visscher pakte veel verdedigende rebounds, maar Fortuna kon aanvallend niet profiteren en KZ pakte opnieuw een kleine voorsprong. Vlak voor rust zette Lars Hoorn KZ op 8-9.

In het derde kwart hielden beide ploegen elkaar in evenwicht tot 13-13. Aanvallend was het moeizaam, verdedigend waren beide ploegen ijzersterk. Na twee Delftse doelpunten nam KZ-coach Dennis Doves een time-out in de hoop het ritme van de thuisploeg te breken. De Koogers slaagden echter niet in hun opzet en Fortuna kreeg de smaak te pakken. In een tijdsbestek van zo’n zeven minuten liep de thuisploeg uit naar 20-14 en was de wedstrijd gespeeld. “Het mocht niet zo zijn, maar daar heb ik vrede mee”, waren de woorden van een enigszins geëmotioneerde Doves, die eerder dit seizoen zijn vertrek aankondigde.

Fortuna mag zich opmaken voor zijn vierde Korfbal Leaguefinale, de derde op rij, en gaat de titel verdedigen in Rotterdam Ahoy. Aan Ard Korporaal en Damien Folkerts de schone taak een nieuw tactisch plan te smeden om PKC mee te bestrijden. Uitslag: 22-15

PKC/Vertom – TOP/LITTA
Hoe zou het in Papendrecht gaan deze beslissende dinsdagavond? Wel, een ontketend PKC/Vertom rekende onverwacht hard af met TOP/LITTA: na een 17-9 ruststand werd het uiteindelijk 29-19 voor de ploeg van Wim Scholtmeijer en Jennifer Tromp.

PKC startte opnieuw met Olav van Wijngaarden op de bank. Omdat de thuisploeg de vakken had omgedraaid ten opzichte van zaterdag, maar het Van Wijngaarden tegenover Mick Snel wilde, kwam hij in het vak met Laurens Leeuwenhoek en speelde zijn vaste maatje Jelmer Jonker met Richard Kunst. Waar Leeuwenhoek zaterdag nog werd gewisseld, was hij in de eerste helft met vijf treffers (uit twaalf pogingen) de grote man bij de thuisploeg. TOP, dat startte met Julia Schuiling op de plek van Roos Verheugt, kon maar weinig inbrengen tegen de verliezend finalist van 2019.

‘PKC is gewoon knetterscherp’, zo duidde PKC-analist Daan Euser de eerste helft, waarin PKC en TOP ongeveer net zoveel pogingen hadden, maar bij de thuisploeg het afrondingspercentage een stuk hoger lag (33 procent om 17 procent).

Na de hervatting was TOP, dat dit seizoen nog geen uitduel had verloren, niet bij machte aan te haken bij PKC, dat nog enkele wisselingen doorvoerde. Met name Arjen van Houwelingen viel opnieuw sterk in, met drie goals uit zijn eerste drie schoten.

Zo trok zowel in Delft als Papendrecht de poulewinnaar aan het langste eind tegen de nummer twee van de andere poule en is de Korfbal Leaguefinale zaterdag 17 april om 16.00 uur een reprise van die van 2019: PKC/Vertom vs Fortuna Delta/Logistiek. Die laatst gespeelde zaalfinale won Fortuna, terwijl in 2013 PKC te sterk was. PKC speelde acht keer eerder de Korfbal Leaguefinale (winst in 2013, 2015), Fortuna drie keer eerder (winst 2019). De finale van 2021 zal onder leiding staan van het scheidsrechtersduo Peter van der Terp en Stan de Groot. Uitslag: 29-19 

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

=============================================

Lees hier het artikel van rijnmond.nl

=============================================

Geef een antwoord