DE EERSTE ZULLEN DE LAATSTE ZIJN ……

 2 februari 2016 om 15:11 door Eric

DE EERSTE ZULLEN DE LAATSTE ZIJN ……
(VERSLAG VAN HET TOERNOOI VAN ON-RECREANTEN D.D. 30 JANUARI 2016)

Op de één na laatste dag van januari waren de ONze Recreanten aan de beurt om de organisatie op zich te nemen van het door de KNKV vastgestelde recreantentoernooi in ONze eigen Pijp! Deelnemende recreantenteams waren, naast natuurlijk wijzelf, ook Badhoevedorp, Exakwa en Ados. We speelden allemaal 3 wedstrijden van elk een half uur.

Voorafgaand aan het toernooi was een indeling gemaakt voor ONze wedstrijden. Duidelijk was dus wie wanneer en hoe speelde. Hele of halve, aanval of verdediging. Zodat iedereen ongeveer 2½ wedstrijd speelde van de 3 wedstrijden. Met 5 dames en 5 heren was het ook wel wat lastig indelen, dus vandaar deze aktie vooraf. Peter had al vaak aangegeven dat hij dit wel prettig zou vinden en het bleek inderdaad ook zo te zijn. Het scheelt een hoop denkwerk vlak voor aanvang van het toernooi en we konden dan ook rustig de wedstrijd ingaan.

De avond begon om 19:00 uur met de wedstrijd ON tegen Ados. De stand ging gelijk op, maar omdat de scheidsrechter “vergat” om in de laatste minuut een strafworp aan ONs toe te kennen, werd helaas met één punt verschil verloren met 4-5.

De volgende wedstrijd was tussen Badhoevedorp en Exakwa. Omdat beide ploegen in het geel speelden, werden er over en weer andere shirts geleend, zodat Exakwa in een mengeling van groen, wit en zwart speelde. De wedstrijd werd door Exakwa nét gewonnen met 5-6.

Daarna waren wij weer aan de beurt tegen Badhoevedorp. Gelukkig werd door ONs deze wedstrijd met ruime cijfers gewonnen omdat ineen Hans op schot kwam er een flink aantal inschoot.

Ados tegen Exakwa werd door Ados verloren met 1-3 en Badhoevedorp tegen Ados ging gelijk op, maar Badhoevedorp ging toch nog met één puntje verschil ten onder.

Wij speelden nog een wedstrijd tegen Exakwa, maar de vermoeidheid sloeg toe en we kwamen niet verder dan 3 punten, waar Exakwa maar liefs 7x keer de korf vond.

Ja, en dan nu de titel van dit verslag. De titel heeft te maken met Peter. Peter meldde zich ziek, maar kwam toch spelen en wilde graag in elke wedstrijd de eerste helft spelen. Nu scoort Peter niet zo gemakkelijk (net als de rest van ONs trouwens!), maar vanavond, ondanks dat hij nog wat last had van naweeën van zijn griep, scoorde hij in de eerste wedstrijd het eerste doelpunt en in de laatste wedstrijd ook nog een doelpunt!!! De titel lijkt dus gepast.

Groetjes,
Therese (Oranje Nassau Recreanten)

Geef een reactie