Kom meetrainen!

Gezelligheid. En leuk korfballen. Dat is Oranje-Nassau. Van jeugdkamp tot studenten-toernooien, van themafeesten tot selectieweekends en natuurlijk onze zeer succesvolle Kangoeroe Klup.

Ben je student? Klik dan hier voor meer info over ons studentenlidmaatschap.

Covid 19

14-01-2021 OVERHEID

Buitensporten onder voorwaarden

===================================================================

12-01-2021 KNKV

In alle klassen onder de Korfbal League zal dit seizoen geen zaalcompetitie plaatsvinden. Dat is de conclusie na de persconferentie van het kabinet op dinsdagavond, waarin duidelijk werd dat de huidige lockdown wordt verlengd. Door dit besluit is een verantwoorde start van de zaalcompetitie op 6 februari – het laatst mogelijke moment in de door het KNKV opgestelde routekaart – helaas niet meer mogelijk. Meer informatie over onder andere de veldcompetitie en financiële afdrachten volgt de komende dagen.

========================================================================

12-01-2021 overheid

Zoals verwacht heeft het kabinet de 
 lockdown met drie weken verlengd,tot en
 met dinsdag 9 februari.Premier Rutte  
 zei op de persconferentie van het   
 kabinet dat er steeds meer zorgen zijn 
 over de Britse coronavariant.     
                    
 Hij zei verder dat er aanvullende   
 steunmaatregelen voor ondernemers   
 komen.Verder is het OMT gevraagd om  
 een spoedadvies over een avondklok.Het 
 kabinet wil weten of het een goed   
 middel is tegen groepsvorming.     
                    
Het kabinet streeft ernaar om voor het 
 begin van de lente alle kwetsbaren   
 gevaccineerd te hebben.Voor de zomer  
 moeten alle 60-plussers zijn ingeënt.

 

========================================================================

30-12-2020 KNKV

 

Zaterdag 16 januari gaat een nieuw seizoen van de Korfbal League en Reserve Korfbal League van start. Door de onzekerheden rondom de ontwikkeling van het coronavirus en de start van de rest van de korfbalcompetities heeft het KNKV besloten dit seizoen geen degradatie toe te passen in de Korfbal League. Meer hierover lees je op korfbal.nl.

Overige competities, dus ook O.N.

Na de persconferentie van het kabinet, die gepland staat op dinsdag 12 januari, neemt het KNKV een besluit over het wel of niet starten van de overige korfbalcompetities. Dit besluit wordt zo snel mogelijk naar buiten gebracht.

Foto: René van Dam, Korfbalfoto.nl

———————————————————————————————————-

14-12-2020 KNKV

Tijdens de persconferentie van maandag 14 december heeft het kabinet nieuwe maatregelen afgekondigd in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Met ingang van 15 december gaan alle binnensportlocaties dicht en mag er alleen nog buiten worden gesport. Voor volwassenen geldt dat zij buiten met maximaal twee personen op anderhalve meter afstand mogen sporten. Kinderen onder de achttien mogen buiten in teamverband sporten.
Het nieuwe sportprotocol en de geactualiseerde KNKV-lijst met veel gestelde vragen en antwoorden verschijnen zo spoedig mogelijk op KNKV.nl/faqcorona.
Verder heeft het kabinet via Rijksoverheid.nl kenbaar gemaakt dat er een uitzondering blijft gelden voor topsportcompetities. Over wat dit betekent voor een eventuele start van de Korfbal League volgt ook later meer informatie. Het KNKV is hierover in overleg met de Korfbal Leagueverenigingen.
Voor vragen: bit.ly/383nvRR.

 

———————————————————————————————————

14-12-2020 OVERHEID

De aangescherpte maatregelen tegen het coronavirus die door premier Rutte dinsdag werden aangekondigd hebben geen gevolgen voor de topsportcompetities.

De versoepeling die het kabinet 8 december aankondigde blijven overeind. Dus kunnen de topsportcompetities hun activiteiten vanaf 17 december gewoon opstarten. Naast competities zoals KORFBAL door. Sportscholen,zwembaden en sporthallen gaan dicht. Buiten sporten mag wel, maar voor 18 jaar en ouder met maximaal twee personen. Maar dus geen competitie,geen teamtraining en geen groepslessen.

red. Dit heeft dus ook gevolgen voor het trainen binnen vanaf 15-12. wat voorlopig niet meer mag

 

———————————————————————————————————

Zondag 13 dec. komt er een verzwaring van maatregelen van het kabinet, welke officieel maandag 14 dec. zullen horen om 19.00..

Hopelijk blijft het bij het aanpakken van mafketels die de drukte opzoeken. Waarschijnlijk is de middenstand de klos. Als de sport er maar buiten blijft.

We wachten af !!??

Eric

———————————————————————————————

UPDATE 10-12-2020 KNKV

link naar knkv mbt versoepelingen topsport

lees het bericht van NHNIEUWS:

De korfballeague gesplitst in 2 poules van 6 teams

———————————————————————————————-

UPDATE 08-12-2020 OVERHEID

Alleen voor de topsport zijn de maatregelen versoepeld.

Teamsporters in topcompetities mogen van het kabinet vanaf 17 december weer trainen en wedstrijden spelen.Dat heeft het kabinet besloten.

Dat betekent dat vijfduizend topsporters weer volledig aan de slag kunnen. De versoepeling geldt voor basketbal, hockey,waterpolo,volleybal,ijshockey, handbal,korfbal,beachvolleybal,honkbal, softbal,rugby,zaalvoetbal,tafeltennis, cricket,rolstoelbasketbal en badminton.

Voor hen is de nationale competitie belangrijk om aansluiting te houden bij de internationale top,laat het kabinet weten.

Er komt nog geen versoepeling van de maatregelen voor amateursporters.

link naar persconferentie 08-12-2020

———————————————————————————————————

NB redactie: Voor Nassau levert dit dus niks op. Maar vanaf half januari zal er via de livestream naar korfbal op hoog niveau gekeken kunnen worden, aangezien dit welzonder publiek gespeeld wordt.

Men kan deze livestreams volgen door eerst een bedragje over te maken aan het collectief livestream. Als liefhebber van topkorfbal ga ik dit zeker doen. Er worden namelijk ook kosten gemaakt op alles HD in beeld te brengen.

We wachten de berichtgeving van het KNKV af.

Eric

======================================================

Update 18-11-2020 KNKV

 

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet van dinsdagavond over de kabinetsmaatregelen in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus, heeft NOC*NSF het sportprotocol geüpdatet. Met dit protocol gelden weer de maatregelen, zoals die op 13 oktober zijn ingegaan. De actuele, voor de korfbalsport relevante maatregelen vind je op KNKV.nl/faqcorona. De wijzigingen ten opzichte van de vorige maatregelen zijn in rood aangegeven.

De huidige situatie leert het KNKV dat voor de Hoofdklasse, Dames Topklasse, het wedstrijdkorfbal en breedtekorfbal de zaalcompetitie nu op z’n vroegst in het weekend van 9 januari 2021 kan starten. De Korfbal League zou eventueel eerder kunnen beginnen. Landelijk wordt onderzocht of het mogelijk is de topcompetities half december te laten starten. Er wordt dan ervaring opgedaan met een relatief kleine en goed toegeruste groep en via stream kunnen de fans weer van hun favoriete sport genieten. De onlangs opgestelde routekaart van het KNKV vind je op de website.

Team Competitie stuurt later deze week een update naar de verenigingen, waarin het ingaat op relevante zaken als zaalhuur etcetera. Heb je na het lezen van de FAQ nog aanvullende vragen? Neem contact op via het ticketsysteem of met je verenigingsadviseur.

link naar de mogelijkheden voor de sport.

========================================================

Update 17-11-2020 OVERHEID

 

link naar de info mbt kleine verlichting COVID maatregelen

 

=======================================================

Update 06-11-2020 KNKV

 

link naar info van het knkv tbv de maatregelen sport

=========================================================

Update 03-11-2020 OVERHEID

 

link naar nieuwe maatregelen vanaf 04-11-2020

=========================================================

Update 31-10-2020 KNKV

Hoewel we hopen op een snelle hervatting van het mooie korfballeven, weet niemand hoe het coronavirus zich zal ontwikkelen. Ondanks dat het kabinet aangaf dat we er rekening mee moeten houden dat de huidige maatregelen verlengd worden, geldt formeel nog steeds de periode van vier weken vanaf 13 oktober. Om verenigingen een perspectief te bieden betreffende de competitie, komt het KNKV vandaag met een routekaart. Hierin is uitgewerkt hoe vanaf 21 november de competities gespeeld zouden kunnen worden.

link naar routekaart en info KNKV mbt competitieplanning

==========================================================

Update 28-10-2020 OVERHEID

De huidige coronamaatregelen, waaronder de sluiting van de horeca, duren zeker tot in december, zei minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) dinsdagavond tijdens een persmoment van het kabinet. Eerder had het kabinet gezegd dat de strengere maatregelen vooralsnog vier weken zouden duren, vanaf medio oktober.

“Wat we zeker weten is dat de huidige maatregelen veel langer nodig zullen zijn, in elk geval tot in december”, zei De Jonge.”Tot die tijd is het zaak om ons aan de maatregelen te houden. Tot die tijd is het een kwestie van volhouden.”

Bron: nu.nl

Dit zal ook voor de sport gelden. De zaalcompetitie zal medio december v an start gaan.

Het KNKV zal gaan beraden hoe dat in zijn werk gaat. Veel hangt af van de persconferentie

van 03-11.

Redactie

=========================================================

Nieuwe corona maatregelen bij Oranje Nassau per 14 oktober 22.00 uur

Vanaf woensdag 14 oktober om 22.00 uur gelden er nieuwe en aangescherpte corona maatregelen die de verdere verspreiding van het coronavirus een halt moeten toeroepen. Helaas heeft dat ook voor onze vereniging gevolgen.

Samengevat betekent dit:

▪ Alle wedstrijden t/m 10 november vervallen, m.u.v. jeugd binnen vereniging onderling
▪ Kleedkamers zijn gesloten.
▪ De kantine is gesloten.
▪ Geen publiek bij trainingen.
▪ Ouders kunnen hun kinderen begeleiden tot aan het terras maar verlaten daarna weer het terrein.
▪ Maximaal 10 minuten vooraf aanwezig bij trainingen.
▪ Na je training verlaat je direct de accommodatie.
▪ Maximaal 4 trainers per korfbalveld
▪ Mocht er geconstateerd worden dat er tijdens de senioren trainingen niet de 1,5 meter wordt gewaarborgd, dan heeft het bestuur het recht om in te grijpen.

Het goede nieuws is dat we doorgaan met trainen op het veld tot en met woensdag 28 oktober! Vanaf maandag 2 november zullen we gaan trainen in de zaal.

Het KNKV deelde het volgende bericht met alle korfbalverenigingen:

In het algemeen geldt: de grenzen van de verkregen ruimte moeten niet opgezocht worden.

“Met ingaande van 14 oktober 22.00 uur zijn wedstrijden niet meer toegestaan, waarmee de veldcompetitie voorlopig is stopgezet. Voor teams in de A-jeugd en jonger geldt:

 • -Qua trainingen zijn er geen beperkingen;

 • -Onderlinge wedstrijden binnen de vereniging zijn toegestaan;

 • -Gezondheidscheck voorafgaand aan de training;

 • -Kleedkamers en kantines zijn vanaf heden gesloten;

 • -Spelers die uitkomen in de A-jeugd en 18 jaar of ouder zijn, mogen meetrainen met de A-jeugd mits deze groep in ruime minderheid vertegenwoordigd is.

Voor teams in de senioren geldt:

 • -Er mag in groepen van 4 personen gesport worden. Deze viertallen moeten onderling en ten opzichte van andere groepen anderhalve meter afstand houden. Het maximaal aantal personen dat tegelijk mag trainen is afhankelijk van de grootte van de sporthal/veld. Er moet altijd aan de afstandsvoorwaarden worden voldaan;

 • -De viertallen mogen gedurende de trainingen niet wisselen;

 • -De viertallen moeten duidelijk herkenbaar zijn, bijvoorbeeld door middel van hesjes;

 • -Er mogen maximaal 30 personen tegelijkertijd in een sporthal/op een veld zijn; Het bestuur zal het maximum voor de zalen die we huren nog uitrekenen

 • -Elke sporter en trainer houdt – ook tijdens de training – anderhalve meter afstand ten opzichte van elke medesporter;

 • -Onderlinge wedstrijdjes en partijvormen zijn niet toegestaan;

 • -Op één korfbalveld zijn maximaal vier trainers aanwezig;

 • -Gezondheidscheck voorafgaand aan de training;

 • -Kleedkamers en kantines zijn vanaf heden gesloten.

Jeugd en Kangoeroes:

De Kangoeroe Klup en de jeugdtrainingen op woensdagavond kunnen dus gewoon doorgaan.

Voor de F en C zijn de trainers voor een deel van de zaterdagen aan het kijken naar de mogelijkheden om toch samen iets sportiefs te doen. Idee is dit te laten samenvallen met de Kangoeroe Klups. Houd de nieuwsbrief en informatie vanuit de jeugdtrainers in de gaten!

Nassau Fit:

NassauFit kan op het veld doorgaan met als voorwaarde dat er op woensdagmiddag meer ruimte gekregen kan worden in overleg met AMVJ. Er kunnen dan 4 volwassenen deelnemen aan het sportprogramma. Is er geen mogelijkheid tot extra ruimte en hebben we ¼ voetbalveld tot onze beschikking, dan krijgen onze jeugdleden voorrang op trainen en zullen de ouders het bovenstaande protocol moeten volgen en het sportterrein tijdens de training verlaten, 

Voor de zaal zullen we jullie op de hoogte houden, hier gaan we nog kijken naar de mogelijkheden. 

Senioren:

Voor de senioren is het mogelijk om op 1,5 meter te trainen. Belangrijk is dat er vaste groepjes moeten zijn en dat deze groepjes ook duidelijk zichtbaar zijn (denk aan lintjes of alle 4 je oranje ON shirt/wedstrijdshirt/zwart shirt/etc)

Voor de meest gestelde vragen rondom corona heeft het KNKV haar protocol hier gepubliceerd.

Dank je wel!

Tessa