JAV + Nieuwe regels.

 3 juli 2018 om 01:02 door Eric

De stukken voor de JAV 2018 (14/9) staan nu bij BESTANDEN (via LEDEN). (inloggen aub)

Het wedstrijdprogamma staat onder het kopje COMPETITIE.


Wedstrijdduur veldkorfbal

De wedstrijdduur van de veldwedstrijd voor senioren en junioren is teruggebracht van 2X35 naar 2X30.min. Dit is bij ONs voor 1, 2, 3 en MW1.


Time-out

Helemaal nieuw, maar niet onverwacht, is dat nu de time-out nu niet meer alleen voor het top-korfbal maar ook voor het wedstrijdkorfbal geldt. Dit is bij O.N. alleen voor de senioren 1 en 2.
Hoe zit dat met de time-out. Elke ploeg mag per wedstrijd 2 time-outs aanvragen van 1 minuten. De scheidsrechter fluit na 50 seconden weer in en op de 60e seconden moeten beide ploegen opgesteld staan en moet er doorgespeeld worden.
De coach vraagt een time-out aan en heeft tijd om deze weer terug te trekken totdat de scheidsrechter het bekende T-gebaar maakt. Vanaf dat moment gaat de time-out in en is die coach de time-out kwijt.
Net als bij een wissel wordt de time-out geactiveerd zodra er een “dood” spelmoment is. Uiteraard kan je hem eerder aanvragen bij de scheidsrechter.
Ten tijde van de time-out wordt, zoals het woord al zegt, de klok stil gelegd en hoort dit niet tot de wedstrijdtijd. Het hoort natuurlijk wel bij de wedstrijd dus alle andere (gedrags-) regels blijven gelden.

Verder zijn er wat kleinere wijzigingen, zoals bij het aanvragen van een wissel.  Meer info:

http://www.koogzaandijk.nl/nieuws/nog-een-paar-dagen-te-gaan-wat-is-er-nieuw-in-de-spelregels-reglementen-etc#.W5Aoq_ZuJhE


Spelbepalingen per leeftijdscatagorie vanaf 01-07-2018.

Klik op onderstaande link::

Spelbepalingen per leeftijdscatagorie


Herinnering aan handige regels:

klik hier voor diverse handige regels

 

Geef een antwoord