Kom meetrainen!

Gezelligheid. En leuk korfballen. Dat is Oranje-Nassau. Van jeugdkamp tot studenten-toernooien, van themafeesten tot selectieweekends en natuurlijk onze zeer succesvolle Kangoeroe Klup.

Ben je student? Klik dan hier voor meer info over ons studentenlidmaatschap.

Bondsbureau KNKV per 1 december op Papendal

 19 november 2020 om 13:11 door Eric

KNKV Organisatie

 

Zoals eerder aangekondigd is het bondsbureau van het KNKV met ingang van 1 december gevestigd op Sportcentrum Papendal (Arnhem), het hart van de Nederlandse sport.

Sinds 2006 huist het KNKV op de KNVB Campus in Zeist, na eerder (achtereenvolgens) in Zeist, Bunnik en Utrecht gevestigd te zijn geweest. De huurovereenkomst met de KNVB liep eind 2020 af en nadat de voetbalbond aangaf de overeenkomst niet voor langere tijd te willen verlengen – om zo flexibel te blijven voor het doorontwikkelen van de campus – hebben het KNKV-bondsbestuur en -directie zich georiënteerd op de mogelijkheden voor een nieuwe locatie. Daarbij is de keuze dus gevallen op het Arnhemse Papendal.

Papendal

Papendal is al sinds de jaren zeventig in gebruik als trainingslocatie voor de topsport. Net als voor vijfhonderd andere topsporters is het ook de thuisbasis van TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal. Op Papendal bevinden zich verder veel sportorganisaties. Zo neemt het KNKV op Papendal intrek in het gebouw, waarin onder andere ook sportkoepel NOC*NSF gevestigd is.

KNKV-directeur Henry van Meerten: “Papendal is de beste (top)sportlocatie van Nederland en ingericht op het maximaal ondersteunen van sportbonden. Door TeamNL Korfbal, Talent TeamNL Korfbal en de vergaderingen van de Bondsraad kennen we Papendal al goed en we kijken uit naar een plezierige en langdurige uitbreiding van onze samenwerking, waarbij er mooie kansen liggen om samen te werken met hier gevestigde (top)sportorganisaties.”

Jochem Schellens, directeur Sportcentrum Papendal: “We heten het KNKV van harte welkom op Papendal. De komst van het KNKV betekent een mooie toevoeging aan het aantal bonden en sportgerelateerde organisaties op het terrein, wat kan leiden tot mooie interacties en samenwerkingen. We werken al jarenlang samen met het KNKV voor de TeamNL Korfbal-programma’s en kijken ernaar uit om onze samenwerking de komende jaren te intensiveren.”

KNKV-personeel blijft voorlopig thuiswerken

Als gevolg van de kabinetsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het bondsbureau al enkele maanden gesloten. De KNKV-medewerkers werken vanuit huis en ook worden er geen bijeenkomsten en vergaderingen gehouden.

Van Meerten: “Het is een bijzondere periode om te verhuizen en door de geldende maatregelen zullen we ons nieuwe kantoor op Papendal in eerste instantie nog niet zo kunnen gebruiken, zoals we zouden willen. Ook vanuit huis blijven alle KNKV-medewerkers zich inzetten voor onze verenigingen en zodra het passend is, zullen we het kantoor echt in gebruik nemen en later ook officieel openen.”

Afscheid van KNVB Campus

De gang naar Papendal betekent dus een afscheid van de Woudenbergseweg in Zeist. Van Meerten, tot slot: “We hebben veertien mooie jaren gehad op de KNVB Campus en bedanken de KNVB voor de fijne samenwerking. Op naar een mooie tijd op Papendal.”


Adres en contactgegevens

Bezoek- en postadres (per 1 december 2020)
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem

Overige contactgegevens
026 – 30 35 400
Servicedesk KNKV

KNKV online
KNKV.nl
Facebook
Instagram
Twitter
LinkedIn
YouTube

=====================================================================

Over KNKV

Het KNKV telt zo’n negentigduizend leden bij circa vijfhonderd aangesloten verenigingen, waar maatschappelijke vaardigheden worden opgedaan en sprake is van een veilig sportklimaat. Korfbal heeft zich internationaal en als topsport ontwikkeld. De sport wordt inmiddels in 69 landen gespeeld en TeamNL Korfbal vormt de absolute wereldtop.

Korfbal heeft in Nederland de hoogste status in de sport. Zowel het nationaal team (TeamNL Korfbal) als U21 (Talent TeamNL Korfbal) worden door NOC*NSF erkend als focusprogramma en vanuit de Topsportmiddelen gefinancierd. De internationals van TeamNL Korfbal hebben de A-status en hun resultaten dragen bij aan de Top 10-ambitie van NOC*NSF en de sportbonden.

Hoofdambities

Zoveel mogelijk mensen laten genieten van korfbal. Én: korfbal naar olympisch niveau. Dat zijn de twee hoofdambities van het KNKV.

 

Geef een reactie