Korfbal League Recap #9

 13 januari 2020 om 03:14 door Eric

Speelronde negen van de Cashback World Korfbal League kende vier wedstrijden. We trapten af met PKC/SWKGroep vs. DOS’46. (Wat een toepasselijke opmerking, red.) Een tumultueuze wedstrijd waarin DOS’46 uiteindelijk het hoofd koel hield en met de punten aan de haal ging. Op zondag was Blauw-Wit in eigen hal te sterk voor KZ/Thermo4U.

Lees hier meer

Fotograaf: Rene van Dam, Korfbalfoto.nl

Friso Boode heeft de reboundpositie tov oud ploeggenoot Paul Anholts. Jet Hendriks coacht haar medeverdedigers in het voorveld. (red.)


Redactioneel

Inclusief deze negende ronde zijn we op de helft van deze korfballeaguecompetitie. De ranglijst laat zich dan ook gelden op het veld. Men is minder aardig voor elkaar. In de wedstrijd tussen PKC en Dos’46 leverde dat een terechte rode kaart op. De bal afvangen bij de strafworp, uit de handen tikken, hand vasthouden en een natrapbeweging. De scheidsrechters waren niet consequent en hadden ook nog wel drie groen kunnen trekken voor PKC akties. Ook de verslaggever van PKC vond dat.

De groene kaart is een prima middel, maar scheidsrechter gebruiken het middel te weinig. Wellicht is de tijdstraf van 5 minuten te lang.

E.V.

Geef een reactie