Vossejacht – het verslag

 25 mei 2021 om 17:39 door Eric

Beste KVA’ers en buren van Oranje-Nassau,

Wij hopen dat jullie net zo hebben genoten van afgelopen zaterdag als wij! Na alle voorbereiding was het prachtig om te zien hoe ongeveer 100 kinderen ’s ochtends genoten van de opdrachten en de verklede vossen die verspreid waren over het KVA-veld en de omliggende sportvelden. Zo werden er dieren gered, doelpunten gemaakt, evenwichtsoefeningen gedaan en niet te vergeten een echte dino gevangen! Alhoewel dit laatste toch wel spannend was voor de allerkleinste, hopen we toch dat alle kinderen het naar hun zin hebben gehad.

Ook in de middag werd er druk gezocht naar vossen in Amstelveen. Zo was er een vos (en terras) te vinden bij de kantine van Oranje-Nassau, bij Abina en vlakbij de Frietfabriek. Bij laatstgenoemde mocht iedereen zelfs een gratis ijsje halen, wij willen de Frietfabriek nogmaals danken voor de sponsoring! We hebben mooie foto’s en filmpjes mogen ontvangen van de verschillende opdrachten en begrepen dat veel groepjes ook heerlijk van de zon hebben genoten op een van de terrassen onderweg.

Bij KVA was zowel ’s ochtends als ’s middags ook een kraam van Broodje Aap te vinden met heerlijke gebakjes, koekjes en andere zoetigheid. Na de ochtend rush was een groot deel van de producten zelf al op! Wij willen de dames van Broodje Aap, Jelly, Riwka en Karin heel erg bedanken voor alle hulp. Daarnaast willen we alle begeleiders, coaches en natuurlijk de vossen bedanken die zaterdag hebben geholpen om dit alles mogelijk te maken.

Bron: KVA site

foto’s vanaf KVA FB:

=======================================

zaterdag 29 mei

Aanstaande zaterdag (29 mei) doen er ruim 100 KVA’ers mee aan de Vossenjacht. De jongste jeugd: t/m de D doet de vossenjacht van 10.00 uur t/m 12.00 uur op en rond het KVA veld en de oudere jeugd en senioren doen de vossenjacht van 13.00 uur t/m 16.00 uur op de fiets door heel Amstelveen. Hieronder alle benodigde informatie voor alle deelnemers:

Jongste jeugd: 10.00 uur t/m 12.00 uur bij KVA:

Om 10:00 gaan wij van start.  Zorg dat je dan op het veld aanwezig bent! Voor na de activiteit is er wat lekkers geregeld, de weersvoorspelling ziet er goed uit neem daarom wel een eigen fles water mee voor tijdens de spelactiviteiten.

Er wordt gebak voor 1 euro per stuk verkocht op het veld. Dat betekent dat de ouders de kinderen kunnen brengen en ophalen vanaf het clubhuis. Het verzoek is wel om na aankoop zo snel mogelijk weer naar huis te gaan om opstopping te voorkomen. De vossenjacht zal rond 12:00 afgelopen zijn, waarna de ouders hun kinderen bij de parkeerplaats weer kunnen komen ophalen.

Eventueel kan er ook gebruik worden gemaakt van het terras. Het terras heeft plek voor maximaal 24 bezoekers, zit het terras vol dan wordt er helaas verzocht om het terrein weer te verlaten.

Oudere jeugd en senioren: 13.00 uur t/m 16.00 uur door heel Amstelveen:

Super leuk dat jullie meedoen met de vossenjacht! Bij deze de benodigde informatie. De C en B verzamelen om 13:00 bij het veld. Dat is bij KVA als je bij KVA zit en bij Oranje Nassau als je bij Oranje Nassau zit. I.v.m. grote mensenmassa’s en de huidige pandemie, is het niet de bedoeling dat de A en senioren bij KVA verzamelen. Zij mogen zelf ergens afspreken en meteen op jacht gaan naar de vossen!

Er is een App aangemaakt voor alle communicatie over zaterdag! Hierin komen bijvoorbeeld aanwijzingen waar de vossen gevonden kunnen worden. Daarnaast kunnen er op de dag zelf ook nog extra punten verdiend worden door opdrachten onderweg uit te voeren. Zorg dus dat sowieso iemand uit het team een telefoon met Whatsapp heeft en in de app zit! Zorg ook dat je een fiets mee hebt, want de vossen zitten door heel Amstelveen verstopt!

Om 16:00 zal de vossenjacht zijn afgelopen en zullen jullie via de app horen wie er gewonnen heeft! Nadat de jury alle beeldmaterialen heeft bekeken natuurlijk.

Wij hebben er heel veel zin in, we hopen jullie ook! Tot zaterdag!

Waarschijnlijk overbodig maar wij willen jullie uiteraard vragen om voorzichtig te doen op de fiets, rekening te houden met de huidige coronaregels en met andere mensen die zaterdag ook van het mooie weer zullen gaan genieten.

 

Vragen? Neem gerust contact op met Chanda Robijns: 06-46505724

foto’s vanaf KVA FB:

Geef een antwoord